Wereldmuseum heropent deuren

Wereldmuseum tijdelijk gesloten |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Twee jaar durende verbouwing op 10 december voltooid

7 december 2009 Rotterdam, Zuid-Holland Het Wereldmuseum Rotterdam opent donderdag 10 december haar deuren weer. De afgelopen twee jaar was het museum gesloten vanwege een verbouwing. De medewerkers zijn naar eigen zeggen 'dolblij' en pakken flink uit.

Het Wereldmuseum presenteert als openingstentoonstelling de internationale expositie 'Oceanië: Tekens van riten, symbolen van gezag'. De tentoonstelling neemt de bezoeker mee op een reis langs de eilanden in de Stille Oceaan. Het museum gaat komende donderdag om 10.00 uur open. Vanaf dat moment is het museum van dinsdag tot en met zondag van 10.00 uur tot 22.00 uur geopend.

Spiritualiteit

Niet alleen het museum zelf, ook de vaste tentoonstelling 'De Collectie' is vernieuwd. De tentoonstelling is uitgebreid van 600 naar 2.000 stukken. De Collectie bestaat uit een groot aantal verschillende beelden, zoals voorouderbeelden uit de Molukken en Papoea-Nieuw-Guinea. Aan elk stuk zit een spiritueel randje. Spiritualiteit verbindt de verschillende culturen die in De Collectie naar voren komen.

Het Wereldmuseum
Het Wereldmuseum werd in 1883 gesticht. Het museum toont kunst- en gebruiksvoorwerpen van culturen over de hele wereld. De verzameling ontstond min of meer 'toevallig' door het bijeenbrengen van voorwerpen die Nederlandse missionarissen, zeelieden, militairen en kooplieden als 'trofee' van over de hele wereld meenamen. Bron: Wikipedia

Bezoek het Wereldmuseum!

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2009-12-07 13:49:48 - 1277