Een bodyscanner: hoe werkt dat?

 
Nieuws door

Alles over de nieuwste veiligheidsmaatregel

31 december 2009 Amsterdam, Noord-Holland Gaat u over een maand op reis? Bijvoorbeeld op wintersport of naar een warm oord? Houd er dan rekening mee dat u door een bodyscanner moet. Maar wat ziet zo'n bodyscanner nu precies?

In Nederland wordt de millimeter wave scan gebruikt. Er zijn twee verschillende soorten bodyscanners: de backscatter en de millimeter wave. De millimeter wave scant een stuk nauwkeuriger en ziet vrijwel alles, terwijl de backscatter vage contouren ziet. Dit komt omdat de millimeter wave scan gebruik maakt van de millimetergolf, een extreem hoge frequentieband in het radiospectrum.

Meer populair-wetenschappelijk nieuws? Ga naar Scientias.nl voor uw dagelijkse portie nieuws. Alles over astronomie, gezondheid, biologie, technologie, psychologie, geologie, geschiedenis en meer! Nieuws, achtergrondartikelen en opiniërende stukken over wetenschap op één plek.

Wist je trouwens dat de scanner een grote groep mensen tegelijkertijd kan scannen, zonder dat ze het door hebben? Dit komt omdat de scanner tot vijftig meter ver kan kijken.

De millimeter wave scanner ziet eigenlijk net zoveel als wat jij op het strand ziet. Toch worden opmerkelijke details onthuld. Draagt een vrouw een borstprothese, dan is dit op de scan te zien! Ook andere medische apparaten worden onthuld. Dit kan voor de drager confronterend zijn en een reden zijn om niet meer met het vliegtuig te reizen.

Wat vindt u van de bodyscanner? Plaats uw mening op DagjeWeg.NL!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2009-12-31 08:10:44 - 690

Dit is interessant

1 reactie