Utrecht: stad van kennis en cultuur

Dagje naar Utrecht |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Utrecht is meer dan de Dom en het Neude

5 januari 2010 Utrecht, Utrecht Winkelen langs de Oudegracht, de hoge Dom beklimmen en daarna een terrasje pakken op het Neude: dat is Utrecht. Maar Utrecht is ook de beste universiteit van Nederland, het Dick Bruna Huis en Rietveld Schröder. Daarom is 'De stad van kennis en cultuur' de nieuwe slogan van Utrecht.

Naast deze nieuwe slogan heeft Utrecht ook een nieuw logo, met daarin de nadruk op de laatste vier letters van de stad: 'echt'. Op het nieuwe logo kreeg Wethouder Floris van Gelder (VVD) de vraag waarom de Dom er niet in staat. "De andere grote steden hebben van zichzelf meer profiel. Rotterdam met de haven, Den Haag met de regering, Amsterdam als hoofdstad. Van Utrecht kon niemand zeggen wat die stad nu was", vertelt Van Gelder in de Volkskrant. "Wij willen Utrecht meer in de etalage zetten met kennis en cultuur, daarop scoort de stad erg hoog. Als een hoogopgeleide stad die veel authentiek talent voortbrengt, veel mensen doen hier iets geks."

Ode aan Utrecht

Muzikant Kyteman, ook wel bekend als Colin Benders, heeft voor het nieuwe imago van de stad een 'Ode aan Utrecht' geschreven. De compositie van Kyteman en een animatiefilm waarin de 'Utrechtse waarden' worden samengevat, moeten die echtheid benadrukken, zo meldt de gemeente Utrecht. Benders werd bekend met Kyteman's Hiphop Orchestra en had het afgelopen jaar groot succes met zijn album The Hermit Sessions.

Op het gebied van cultuur bracht Utrecht kunstenaars als Dick Bruna, Pyke Koch en Gerrit Rietveld voort.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-01-05 10:05:13 - 1157