Groen licht voor toertocht op natuurijs

Schaatsen en skiën op DagjeWeg.NL | Nieuws door

Verrassing KNSB?

5 januari 2010 Woudenberg, Utrecht Het Henschotermeer bij Woudenberg is gezegend met de eerst KNSB-toertocht van deze winter. De tocht wordt morgen tussen 10.00 en 15.00 uur verreden en gaat over twee tot veertig kilometer. Deelnemers schaatsen rondjes van twee kilometer.

Volgens de KNSB is de Ronde Henschotermeer de enige toertocht die woensdag verreden wordt. De vraag is of schaatsminnend Nederland dergelijke uitspraken nog serieus neemt. De schaatsersbond meldde gisteren namelijk dat er voorlopig geen toertochten gereden zouden worden. Schaatsers werd nadrukkelijk aangeraden open water te mijden. Want: veilig schaatsen op natuurijs zat er op dit moment nog niet in.

Het is te hopen dat schaatsers de waarschuwingen van de KNSB niet in de wind slaan en overmoedig worden. De bond benadrukt nogmaals dat het natuurijs zeer onbetrouwbaar is en adviseert schaatsliefhebbers nog wat 'warm' te rijden op kunstijs. Laten we de Ronde Henschotermeer maar zien als een verrassing.

Neem de tips voor veilig schaatsen op natuurijs mee het Henschotermeer op. Rijd geen scheve schaats!
De eerste hotelboekingen voor de Elfstedentocht zijn binnen. In Leeuwarden reserveerden al veertien mensen een bed bij hotel 't Anker. Lees verder op knsb.nl.
U vindt hier overigens meer interessant nieuws over schaatsen op natuurijs.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-01-05 17:45:15 - 247