Dit zijn de leukste uitjes in Ouddorp

Geniet van duinen, zee en strand op de kop van Goeree

Dagje Ouddorp Redactioneel door
Foto 1. Vuurtoren Westhoofd in Ouddorp vanuit de lucht. Foto: © Eilandmarketing Goeree-Overflakkee

3 mei 2023 Toerisme Ouddorp, Zuid-Holland De N57 op, de Haringvliet over en je bent in Ouddorp, op de kop van Goeree-Overflakkee. Op een half uurtje rijden van Rotterdam ligt een van de mooiste badplaatsen van Nederland. Geniet van de zilte zeelucht, rondvliegende meeuwen en vriendelijke mensen.

Noordzeestrand Ouddorp

De reden dat je in Ouddorp bent? Juist: de schitterende kust! Het Noordzeestrand Ouddorp is uitgestrekt en gelukkig niet zo overbevolkt als veel andere Nederlandse stranden. Je hoeft dus niet bang te zijn dat er geen ruimte meer is voor je badlaken. Nog een voordeeltje. Je hoeft niet te betalen om je auto te parkeren. Krijg je dorst, geniet dan bij één van de strandpaviljoens van een verkoelend drankje.

Foto 2. Leg je badlaken neer op het mooie Noordzeestrand Ouddorp. Foto: Eilandmarketing Goeree-Overflakkee © Els Swart

Natural High: blokarten en kitebuggyen

Maar behalve op je luie gat in het zand zitten, zit je in Ouddorp ook goed voor een flinke adrenalinekick. Bij Natural High zoef je namelijk pijlsnel over het strand in een blokart (strandzeilen) of kitebuggy (waarbij je door een vlieger wordt voorgetrokken). Laat je meevoeren door de wind en scheur met een stevig briesje door je haren over het zand. Uiteraard krijg je voordat je wordt losgelaten eerst een duidelijke uitleg van de professionele instructeurs.

We probeerden het kitebuggyen alvast voor je uit. Lees de reportage!

Foto 3. Scheur over het strand, voortgetrokken door een vlieger. Foto: Redactie DagjeWeg.NL

Vuurtoren Westhoofd

Hoewel Vuurtoren Westhoofd niet toegankelijk is voor publiek, is het Rijksmonument de moeite van een bezichtiging wel meer dan waard. Niet alleen heeft de donkerrode vuurtoren de sterkste lichtbundels van álle exemplaren in Nederland, ook is het één van de slechts twee bemande vuurtorens van ons land. Je vindt 56 meter hoge toren in de duinen bij de Groenedijk. Ben je in de buurt, aanschouw dan het indrukwekkende lichtschouwspel.

Foto 4. Vuurtoren Westhoofd: één van de twee bemande vuurtorens in Nederland. Foto: Eilandmarketing Goeree-Overflakkee © JdL Fotografie

Toer door de duinen op een Segway

Fietsen of wandelen door de duinen zijn leuk, maar is het ook niet cool om je tochtje door de duinen op een segway te maken? Een segway is een elektrisch voertuig met twee wielen naast elkaar, waar je op kunt staan. Bij RentTourBike kun je dit bijzondere vervoersmiddel huren, net als E-steps, E-bikes, E-choppers en E-skateboards. Ontdek alle mooie plekken in de omgeving, waaronder natuurlijk de schitterende Zuid-Hollandse kustlijn. Lekker uitwaaien!

Grevelingenmeer: meer zout water

Ten noordwesten van Ouddorp ligt natuurlijk de zee, maar ook aan de zuidoost zijde van het dorp vind je water. Hier ligt namelijk het Grevelingenmeer, het grootste zoutwatermeer van West-Europa. Zonde om over te slaan als je in de buurt bent! Niet alleen het weidse uitzicht, wandelen en fietsen is hier waanzinnig, er is ook heel veel te doen. Wat dacht je van watersporten bij Zeil & Surfcentrum Brouwersdam? Kinderen ravotten zichzelf vies in Zeeland Buitenland Natuurspeelpark!

Foto 5. Kijk uit over het Grevelingermeer. Foto: Eilandmarketing Goeree-Overflakkee © Els Swart

Geitenboerderij Mèkkerstee

Geitenboerderij Mèkkerstee is een mix van een biologische kinderboerderij en een kaasmakerij. Spot geiten en hun lammetjes van dichtbij en (als je geluk hebt) mogen de kinderen ze zelfs knuffelen in de knuffelhoek. Ook tof: om 15:30 worden de geiten gemolken. Maar er lopen nog meer boerderijdieren rond, zoals schapen, cavia's en varkens. Ook in de aangrenzende kaasmakerij mag je live meekijken. Daglijks (behalve op zaterdag) zie je hoe produceren van (geiten)kaas in zijn werk gaat. Toegang is gratis!

Foto 6. Ga kijken bij de geiten op De Mèkkerstee. Foto: © Eilandmarketing Goeree-Overflakkee

RTM Museum en ritje in de RTM tram

Een beetje geschiedenis meepakken? Ooit lag er 235 kilometer rails ten zuiden van Rotterdam en in delen van Zeeland. De tram verloor in de loop der jaren de strijd van de auto en is nu in zijn geheel verdwenen van de Zeeuwse en Zuid-Hollandse eilanden. Of nou ja, niet helemaal. Bezoek het RTM trammuseum aan de Brouwersdam en rijd op speciale dagen een stukje mee met de RTM tram door Ouddorp en omgeving. Check snel de dienstregeling!

Overnachten in Ouddorp

Heb je nog geen plek om te overnachten? Dit kan op één van de vele campings in en rond Ouddorp. Of kies voor vakantieparken als Landal Strand Resort Ouddorp Duin, RCN Toppershoedje of CenterParcs Port Zélande. Liever een hotel? Ook daar zijn er genoeg van te vinden in en om dit gezellige Zuid-Hollandse plaatsje. Je vakantie of weekendje weg kan beginnen!

Foto 7. Wandel zo de duinen in vanaf vakantiepark Landal Ouddorp Duin. Foto: Landal

Ook leuk

Foto 8. Het Brouwersdam strand bij Ouddorp. Foto: Eilandmarketing Goeree-Overflakkee © Wim van Vossen Fotografie

Laatst gewijzigd: 2023-05-03 09:21:35 · Gepubliceerd: 3 mei 2023 - 12718