Wilde paarden steken ijs over

 deel via WhatsApp | Nieuws door

Eén dier overleefde de reis niet

11 januari 2010 Almere, Flevoland Voor het eerst zijn er wilde paarden in het Oostvaardersbos bij Almere te zien. Honderd koningspaarden staken zaterdagnacht de bevroren Oostvaardersplassen over.

De oversteek was eigenlijk een ongelukje. Door de hevige sneeuwval is niet meer te zien waar het ijs begint en de wal eindigt. De paarden zijn zo terecht gekomen in een voor het publiek geopend deel van de Oostvaardersplassen.

Normaal wordt de oversteek alleen gedaan door herten. Paarden zijn daarvoor veel te zwaar. Het is dan ook niet verwonderlijk dat een paar paarden door het ijs zakten. Gelukkig slaagden de wilde paarden er wel in om de wal te bereiken. Helaas moest Staatsbosbeheer één paard afmaken, omdat het dier te verzwakt was door de reis.

Staatsbosbeheer raadt mensen af om de dieren te storen in het Oostvaardersbos. De paarden zijn namelijk wilde dieren. Mensen die de dieren niet storen of proberen et voeren hebben niets te vrezen. Wanneer de paarden teruggaan is nog niet bekend. Er is voldoende voedsel in het Oostvaardersbos, dus voorlopig mogen ze nog even van de 'overkant'.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-01-11 07:56:32 - 437

Kijk ook bij...