Wennemars schaatst nog steeds

DagjeWeg.NL Wintersport |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Profschaatser doet na afscheid toch mee aan Veluwemeertocht

14 januari 2010 Elburg, Gelderland Het lijkt erop dat Erben Wennemars geen afscheid kan nemen van zijn ijzers. Afgelopen maandag zei de profschaatser te stoppen met zijn schaatscarrière. Vandaag is hij alweer actief op het ijs. Alleen niet op de lange baan, zoals voorheen. Wennemars rijdt voor het eerst een marathon: de Veluwemeertocht.

Erben Wennemars is gespecialiseerd in de sprint- en middenafstanden van vijfhonderd, duizend en vijftienhonderd meter. Een marathon als de Veluwemeertocht is een stukje langer. De mannen rijden honderd kilometer op het meer bij Elburg, de vrouwen vijftig kilometer. De laatste keer dat de Veluwemeertocht werd gereden, was in 1997. Ondanks de lengte van de tocht kon Erben Wennemars deze kans niet voorbij laten gaan. 

De Veluwemeertocht zou afgelopen dinsdag al gereden worden, maar toen was het ijs te slecht. De KNSB zegt nu dat het ijs overal de verplichte dikte van veertien centimeter heeft. De tocht wordt vandaag na dertien jaar weer gereden en is een natuurijsklassieker, net als de elfstedentocht.

Lees meer nieuws over schaatsen op DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-01-14 11:25:45 - 120