1

Maak de blits in St. Moritz

Christie's veilt klassieke wintersportposters

Wintersport op DagjeWeg.NL Nieuws door

archief oud artikel 18 januari 2010 Driftig op zoek naar behang voor uw wintersportchalet in St. Moritz? Het Britse veilinghuis Christie's is uw redding. Christie's veilt op 21 januari in Londen 264 klassieke wintersportposters. Verwacht echter geen GAMMA-prijzen. Aan de populaire affiches hangt een prijskaartje tussen de 600 en 17.000 euro.

Christie's geeft de veiling de toepasselijke naam 'The Ski Sale'. De 264 posters komen van over de hele wereld, met Zwitserland, Oostenrijk, Frankrijk, Italië, Duitsland, Scandinavië, Rusland en de VS als belangrijkste herkomstlanden.

Verfijnde winterwereld

De affiches stammen uit een tijd dat wintersportoorden tekenaars en ontwerpers verplichtten om de jonge skisport te promoten met kunstige voorstellingen van een verfijnde winterwereld. Tegenwoordig schreeuwen de toerismebureaus liever met enorme gephotoshopte panoramafoto's, om zo de aantrekkelijkheid van de regio te proclameren.

De creatieve, kleurrijke en gedurfde stijl maakt de klassieke prenten en tekeningen uit de jaren 1920 tot 1950 bijzonder populair. Niet alleen bij ontwerpers, maar ook bij verzamelaars en wintersportliefhebbers. Weg met het traditionele schilderijtje van de Oostenrijkse melkkoeien!

Op DagjeWeg.NL leest u meer interessant nieuws over wintersport.
Blijf ook op de hoogte van sneeuwhoogtes in de verschillende wintersportlanden.
Alvast een kijkje nemen in St. Moritz? Houd de wintersportwebcams op DagjeWeg.NL in de gaten.
Niet langer wachten? Boek één van de beste last-minutes naar Oostenrijk.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 18 januari 2010 - 163