Koop een skihelm!

Wintersport in Oostenrijk |  deel via WhatsApp | Nieuws door

ANWB-winkels verkopen vanaf vandaag ook speciale kinderskihelmen

20 januari 2010 In steeds meer wintersportlanden is het dragen van skihelm voor kinderen verplicht. Bij de ANWB Webwinkel en de gewone ANWB-winkels zijn de kinderhelmen vanaf vandaag te koop.

Steeds meer landen verplichten kinderen om een skihelm te dragen. Dit beperkt de gevolgen van hoofdletsel aanzienlijk. Daarom is het in Noord-Amerika ial jarenlang heel gewoon om een helm te dragen. Zowel kinderen als volwassenen gaan niet zonder de piste op. In Italië is dit voor kinderen tot 14 jaar verplicht en daar wordt streng op gecontroleerd. Bij overtreding deelt de Italiaanse politie boetes uit. Vanaf dit wintersportseizoen is het ook op de Oostenrijkse pistes al voor kinderen tot 15 jaar verplicht om een skihelm te dragen. Ga dus goed voorbereid op vakantie en schaf vandaag nog een helm aan voor uw kinderen én voor uzelf!

    Tips voor het kopen van een helm:
  • Koop een helm in de juiste maat en een goede pasvorm. De helm mag niet wiebelen op het hoofd en moet bij heen en weer schudden goed blijven zitten. Zorg dat de helm ook niet knelt.
  • Kinderhelmen koop je niet op de groei. Er zijn diverse kinderhelmen met een verstelmogelijkheid, zodat deze lang meegaan.
  • Het blikveld naar links en rechts mag niet belemmerd worden.
  • De helm moet in combinatie gebruikt worden met een sneeuwbril. Let er bij aankoop op dat deze goed samen gaan.
  • Maak van de helm een stoer onderdeel van de skiuitrusting. Laat kinderen meebeslissen over de aankoop, zodat ze het leuk vinden om de helm te dragen. Hierin kunnen ouders natuurlijk het goede voorbeeld geven! (Bron: ANWB)

Ga goed voorbereid op wintersport met de ANWB-checklist!
Lees het laatste wintersportnieuws op DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2010-01-20 11:52:09 - 1444