1

Vijf King Kong's komen naar Ouwehands Dierenpark

Zilverruggorilla's dit najaar in Rhenen

Ouwehands Dierenpark Nieuws door

archief oud artikel 27 januari 2010 Toerisme Rhenen, Utrecht Nadat gorilla Bokito in 2007 in Diergaarde Blijdorp een vrouw ernstig verwondde, durft het Ouwehands Dierenpark het toch aan om dit najaar vijf mannetjesgorilla's in haar park te laten rondlopen.

De vijf gorilla's komen uit Engeland waar een groot fokprogramma heeft geleid tot een mannenoverschot. Een zilverrug staat aan het hoofd van een groep, bestaande uit een aantal vrouwtjes plus kind. Dat betekent dat er veel mannetjes zijn die nooit hun leiderschap kunnen tonen. Vijf van deze single gorilla's komen naar Rhenen. Directeur Robin de Lange vertelt in de Rhenense Betuwse Courant: "Ze leven al zo'n tien jaar samen, dus we zijn niet bang dat er vechtpartijen uitbreken."

Lees nog meer nieuws over dierentuinen op DagjeWeg.NL. Of kijk op de dierentuinenpagina van DagjeWeg.NL en ga gauw op bezoek bij de dieren!

Gorillaverblijf

Directeur Robin de Lange is erg blij met de komst van de dieren. Het gorillaverblijf wordt een heel bijzonder stuk van het park. De Lange: "Je loopt straks als het ware door een kloof en kunt dan links en rechts door een rotswand kijken naar het binnen- en buitenverblijf van de dieren." De eerste steen moet nog gelegd worden en de directeur geeft toe dat het nog een hele klus wordt om alles op tijd af te krijgen. "Maar we hopen de dieren toch dit najaar te kunnen tonen."

Vijfde plek

In 2009 bezochten 930.000 mensen Ouwehands. En dat is een record. Daarmee staat het Rhenense park op een vijfde plek nationaal. Alleen Diergaarde Blijdorp, Burger's Zoo, Dierenpark Emmen en Artis trekken meer bezoekers. Dat betekent dat een dierentuin moet blijven vernieuwen. "Dat maakt deze baan zo leuk. Het is zo'n dynamisch bedrijf en er gebeurt hier zoveel."

Bokito (Berlijn, 14 maart 1996) is een zilverruggorilla die sinds 2005 verblijft in Diergaarde Blijdorp, de dierentuin van Rotterdam. Bokito kwam op 18 mei 2007 (op de dag van het 150-jarig jubileum van de dierentuin) in het nieuws toen hij uit zijn verblijf ontsnapte. Hij sleurde één bezoekster mee, die hierbij ernstig gewond raakte. De vrouw uit Zoetermeer had diverse breuken, een verbrijzelde hand en meer dan honderd beten over haar hele lichaam. De vrouw bezocht Bokito vier dagen per week en had veelvuldig oogcontact gemaakt met de mensaap. Dit aanstaren heeft waarschijnlijk geleid tot de aanval. Bron: Wikipedia

Laatst gewijzigd: 2022-12-27 15:36:09 · Gepubliceerd: 27 januari 2010 - 944

Activiteiten ARTIS

Later dit jaar

Aardbewoners Festival


Van 15 tot en met 23 juni organiseert ARTIS voor de eerste keer het Aardbewoners Festival. Tijdens dit festival is er, voor jong én oud, van alles te doen om weer in verbinding te komen met natuur...