Skiën op duurzame energie

Wintersport | Nieuws door

Eco-hotel met ingebouwde skihelling is milieubewust, maar toch luxe

27 januari 2010 Trends Spring uit je hotelkamer zo op de piste. Ontwerper Michael Jantzen nam dat heel letterlijk en ontwierp een eco-hotel met ingebouwde skihelling. Het hotel met 95 kamers is voor energie volledig afhankelijk van acht windturbines en een scala aan zonnecellen.

Zelfs de meest luxueuze skioorden kunnen op een duurzame manier gebouwd worden. Dat bewijst architect Michael Jantzen met zijn ontwerp van een eco-hotel. De energie van het hotel wordt volledig opgewekt door acht windturbines en zonnecellen. En door de ramen, die op het zuiden zijn gericht, verwarmen zonnestralen een thermische massa in de vloer van de lobby. Samen met een aantal diep begraven aardpijpen, die lucht van buiten verwarmen, wordt zo de warmte in het hotel behouden.

Lees nog meer over de coolste wintersportgadgets en -ideeën.

Luxe

Boven op het gebouw begint de 12 kilometer lange skibaan, waar wintersporters eerst wat drinken aan de bar. Voor de broodnodige luxe is binnen in het hotel een ecospa, een fitnessruimte en een winkelcentrum geïnstalleerd. Het hotel is nog niet gebouwd en ook is niet bekend of het ooit wel gebouwd gaat worden. Maar met het ontwerp heeft Michael Jantzen heeft wel bewezen dat zelfs een luxueuze accommodatie milieuvriendelijk kan zijn.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2010-01-27 09:44:29 - 315