1

Films beheersen Rotterdam

International Film Festival Rotterdam begint vandaag

Nieuws door

archief oud artikel 27 januari 2010 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland Rotterdam staat vanaf vandaag tot en met 7 februari voor de 39ste keer in het teken van het International Film Festival. Films uit alle delen van de wereld worden vertoond op dit grootste filmfestival van Nederland.

In ons kleine landje begint vandaag een filmfestival van internationale allure, het International Film Festival Rotterdam (IFFR). Rotterdam staat van 27 januari tot en met 7 februari in het teken van films uit alle delen van de wereld. Het festival opent in De Doelen met de film Paju van de Zuid-Koreaanse regisseuse Park Chan-Ok. In totaal zijn er 250 lange en 380 korte films te zien. Als afsluiter van het festival worden er ieder jaar drie VPRO Tiger Awards uitgereikt voor de beste film.

Win nu kaarten voor het Film Festival Rotterdam. DagjeWeg.NL geeft tien vrijkaarten weg!

Filmliefhebbers

Films die in de rest van jaar in Nederland te zien zijn, gaan tijdens het festival in première. Behalve naar films kijken kunnen bezoekers filmmakers en acteurs ontmoeten. 's Avonds barsten de feesten los, die ieder jaar veel mensen van buiten Rotterdam trekken. Voorafgaand aan het festival waren er online al 102.000 kaarten verkocht.

Vanochtend stonden de echte filmliefhebbers in de kou klaar om kaartjes te bemachtigen.

Bekijk het filmpje van RTV Rijnmond:

Lees meer nieuws over films op DagjeWeg.NL of ga een dagje weg naar Rotterdam!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 januari 2010 - 162

Dit past bij 'Films beheersen Rotterdam'