1

Karel Appel-huis komt tot leven

Geboortehuis kunstschilder onderkomen voor studenten beeldende kunst

Cobra Museum Amstelveen Nieuws door

29 januari 2010 bijgewerkt: 30 juli 2015 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Talentvolle studenten van de Rijksacademie van beeldende kunsten betrekken het geboortehuis van Karel Appel. Woningstichting De Key opent het huis op de Dapperstraat 7 in Amsterdam op 25 april, de geboortedag van Appel. De woning staat volledig in het teken van de overleden kunstschilder.

Elf maanden lang verhuurt woonstichting De Key vier appartementen in het huis aan binnen- en buitenlandse studenten van de Rijksacademie. Daarna staat het huis een maand leeg voordat er weer nieuwe studenten komen. In die maand, ieder jaar  van half december tot half januari, is er een tentoonstelling te zien met werk van de studenten, geïnspireerd op Karel Appel. Daarbij is er een expositie waarin De Key laat zien hoe de schilder in die tijd leefde.

Cobra Museum

De expositie wordt tot stand gebracht in samenwerking met het Cobra Museum in Amstelveen en aan de hand van herinneringen van buurtbewoners. Karel Appel was lid van de kunstzinnige groep Cobra.

Meer nieuws over kunst op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 29 januari 2010 - 663