1

Giacometti kleedt kunstliefhebber uit

Sotheby's veilt kunstwerk voor 74 miljoen euro

Kunsthal Rotterdam Nieuws door

archief oud artikel 4 februari 2010 Cultuur Rotterdam, Zuid-Holland 74 miljoen euro: velen krijgen zulke bedragen alleen in hun dromen in handen. Maar dit bedrag is toch echt wat een anonieme koper gisteren neertelde voor een werk van de Zwiterse kunstenaar Alberto Giacometti. Veilighuis Sotheby's, waar de veilig plaatsvond, zegt dat het een recordbedrag is voor een kunstwerk op een veiling.

Het levensgrote 1,83 meter hoge beeld, 'L'Homme Qui Marche I', is gemaakt in 1961 en geldt als een van de meest herkenbare kunstwerken van de moderne kunst. Het kunstwerk was in handen van de Duitse Commerzbank. 'De lopende man' was binnen acht minuten verkocht. Zelden werd op een veiling zoveel betaald voor een kunstwerk. Alleen voor het schilderij Garçon à la Pipe van Picasso is in 2004 een vergelijkbaar bedrag neergeteld. De koper wil anoniem blijven. Helaas, want iedereen is natuurlijk erg nieuwsgierig naar deze zeer rijke man.

Kunsthal Rotterdam

Het oeuvre van kunstenaar Giacometti was in 2008 voor het eerst te zien in Nederland in de Kunsthal Rotterdam. De tentoonstelling liet de ontwikkeling van Giacometti´s werk zien.

De veiling in Sotheby's heeft nog meer grote bedragen opgebracht. Het schilderij Kirche in Cassone van de Oostenrijker Gustav Klimt bracht ruim 30 miljoen euro op, een record voor een landschap van Klimt. De opbrengst was in totaal 167 miljoen euro, de hoogste van een veiling in Londen.

Lees nog meer nieuws over kunst op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2016-07-28 15:43:07 · Gepubliceerd: 4 februari 2010 - 583