1

'Geen olympisch stadion in haven'

Amsterdamse bedrijfsleven vindt plannen 'belachelijk'

Nieuws door

archief oud artikel 4 februari 2010 Sport Amsterdam, Noord-Holland Amsterdamse bedrijven werken niet mee aan Olympische Spelen van 2028 in de haven van de Nederlandse hoofdstad. Dit meldt de Ondernemersvereniging Regio Amsterdam (ORAM) vandaag. Het bedrijfsleven vindt de plannen voor een olympisch stadion 'belachelijk' en noemt het onvoorstelbaar dat de gemeente er nu mee komt.

Het havengebied binnen de ring A10 is samen met de Zuidas één van de plekken waar de Olympische Spelen van 2028 kunnen plaatsvinden. In 2016 moet een keus worden gemaakt voor de definitieve locatie, waar vervolgens een stadion en een olympisch dorp komt.

De starheid van de gemeente stuit het bedrijfsleven tegen de borst. Volgens hen verbreekt de gemeente een convenant, dat havengerelateerde bedrijven garandeert dat zij minstens tot 2029 kunnen blijven. De bouw van de sportfaciliteiten maakt dat onmogelijk.

"Wij gaan de olympische ambitie in de haven niet steunen", zegt ORAM voorzitter Paul Wevers, mede namens de Kamer van Koophandel Amsterdam, MKB Amsterdam en VNO-NCW Amsterdam. Wevers is ervan overtuigd dat Olympische Spelen aan de zuid- en zuidoostkant van Amsterdam veel meer mogelijkheden biedt. "Het voegt iets toe en breekt, zoals in de haven, niets af."

Lees nog meer nieuws over Amsterdam op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 4 februari 2010 - 112

Dit past bij ''Geen olympisch stadion in haven''