Grote vliegshow voor vliegende Hollander

 deel via WhatsApp | Nieuws door

Ginkelse Heide toneel voor spectaculaire vliegshow

15 februari 2010 Geschiedenis Ede, Gelderland Een grote historische vliegshow brengt honderd jaar luchtvaart tot leven. De Ginkelse Heide is op 21 augustus het toneel voor de Jan Hilgers Memorial Airshow. Jan Hilgers was de eerste man die de naam Vliegende Hollander eer aan deed.

De Jan Hilgers Memorial Airshow wordt een waar spektakel, zo verzekeren de organisatoren. Oude en nieuwe vliegtuigen zullen overvliegen, waaronder een replica van het vliegtuig waarmee Jan Hilgers honderd jaar geleden voor het eerst vloog. De grootscheepse herdenkingsmanifestatie is een initiatief van Airshowdirecteur Martin Schoonderbeek, die hulp krijgt van VVV Ede, de gemeente Ede en de Koninklijke Luchtmacht.

Johan Willem Emile Louis Hilgers, beter bekend als Jan Hilgers, was een Nederlandse luchtvaartpionier. Hij was de eerste Nederlander die boven Nederlands grondgebied vloog.

Naast de luchtshow komt er op 29 juli een plechtigheid bij het Jan Hilgersmonument. De Ginkelse Heide is ook de locatie waar jaarlijks de Airborne herdenking met parachutisten plaatsvindt.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-02-15 10:38:01 - 1162

Kijk ook bij...