Apenheul is een wolaapje rijker

Apenheul |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Ga op kraamvisite in de Apenheul

22 februari 2010 Toerisme Apeldoorn, Gelderland Het is weer tijd voor beschuit met muisjes: wolaap Kijoko is vorige week in de Apenheul bevallen van een gezonde jongen! En dat is bijzonder, want er worden niet veel wolaapjes in dierentuinen geboren.

Het pasgeboren wolaapje is de vierde gezonde baby van Kijoko. Vorig jaar overleed haar baby helaas enkele uren na de geboorte. In de laatste week voor de bevalling kreeg ze steeds meer last van zwangerschapskwaaltjes: verandering van eetgedrag, vermoeidheid en het vasthouden van vocht. Ook na de bevalling voelde Kijoko zich niet zo lekker.

Amazonegebied

Wolapen zijn erg gevoelig voor stress en hebben een heel specifiek dieet. Er worden daarom ook maar weinig wolapen in dierentuinen geboren. Apenheul is één van de twee dierentuinen in Nederland waar wolapen leven. De andere dierentuin is GaiaPark Kerkrade Zoo.

Wolapen komen van oorsprong in het Amazonegebied van Zuid-Amerika voor. Om ze te beschermen tegen zon en regen, hebben ze een dikke wolachtige vacht. Daardoor krijgen ze een echte teddyberenlook.

De verzorgers wachten nog even met het bedenken van een naam, totdat alles helemaal goed gaat met moeder en kind.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-02-22 16:44:33 - 326