1

Amsterdamse letterroof opgelost

Sony is dader

Wie is Erik Gilliroam? Nieuws door

archief oud artikel 24 februari 2010 Opmerkelijk Amsterdam, Noord-Holland Amsterdam heeft zijn ziel weer terug. De letters A en M uit het logo I AMsterdam komen spoedig weer op hun vertrouwde plek op het Museumplein te staan. Sony Computer Entertainment maakte vandaag bekend dat het de letters heeft weggehaald.

Met de letterroof wilde Sony het nieuwe computerspel Heavy Rain promoten, dat vrijdag in de winkel ligt. In het spel gaat de gamer op zoek naar de Origami Killer. Het onderwerp vermissing speelt een cruciale rol in Heavy Rain.



Overduidelijke aanwijzingen maakten Sony eerder deze week al hoofdverdachte. De cover van het computerspel werd achtergelaten op de plaats delict en de persoon die de advertenties plaatste, deed dat onder de naam Erik Gilliroam, waarvan het woord origami killer gemaakt kan worden. Daarnaast is de boodschap van het spel 'hoe ver wil je gaan voor iemand van wie je houdt?', wat overeenkomsten toonde met de tekst bij de advertenties 'hoe ver durf jij te gaan om ze te krijgen?'.

Amsterdam Partners, eigenaar van de gigantische letters, hoopte op een stunt en ziet de wens uiteindelijk vervuld. In hoeverre het reclamebureau betrokken is bij de actie is onbekend. Dat Sony hulp heeft gehad van het bedrijf is niet ondenkbaar.

Helaas, het lettermysterie is opgelost. Amsterdam zit echter boordevol nieuwe mysteries, die u kunt ontrafelen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 24 februari 2010 - 127