De leukste markten in mei

Markten en braderieën in Nederland |  
Redactioneel door
Foto 1. Bezoek een gezellige markt in mei. Foto: DagjeWeg.NL

4 mei 2022 Toerisme Landelijk Op jacht naar leuke hebbedingetjes? Bezoek een markt! Daar scoor je mooie tweedehands koopjes, snuffel je rond voor streekproducten, of koop je kunst rechtstreeks van de kunstenaar. Deze markten staan op de planning in mei!

21 mei: Rommelroute

UITHOORN - Geen rommelmarkt, maar een volledige Rommelroute door Uithoorn, waarbij je ouderwets op koopjesjacht kunt gaan. Want langs de Rommelroute kom je allemaal mensen tegen die hun eigen tweedehands of eigengemaakte spulletjes verkopen vanuit hun eigen tuin, garage of schuur. Download de Rommelroutekaart en ga op jacht naar leuke spulletjes!

22 mei: Kofferbak Sale Kinderbeurs

BAARN - Nieuwe kinderkleren voor het nieuwe seizoen? Dan ben je op het goede adres bij de Kofferbak Sale Kinderbeurs XXL. Tussen het groen van Bomencentrum Nederland staan meer dan 200 auto's en busjes op je te wachten met zowel nieuwe als tweedehands kinderkleding, accessoires en kinderspeelgoed. Er staan ook veel particulieren, dus wie weet wat voor mooie koopjes je tegenkomt voor je kroost tot en met twaalf jaar.

28 mei: Brocantemarkt

WOUDRICHEM - Ontdek mooie brocante, vintage en antiek op de Brocantemarkt in Woudrichem. Ruim 40 brocanteurs strijken neer in dit pittoreske vesting- en vissersstadje. In hun kraampjes vind je allerlei schatten uit Frankrijk, België en Engeland. Het stadje zelf is ook de moeite waard met zijn oude haven, sfeervolle straatjes vol historische gebouwen en gezellige terrasjes. Wil je je dagje uit helemaal compleet maken, vaar dan vanuit Gorinchem met de veerboot over het water van de Boven-Merwede naar Woudrichem.

29 mei: Lentefair Kasteel Montfort

MONTFORT - Geen mooiere plek voor een Lentefair dan de kasteeltuinen van Kasteel Montfort, tussen de indrukwekkende ruïnes. In de kraampjes vind je antiek, brocante, sieraden, kleding en hebbedingetjes voor in je huis en tuin. Er zijn proeverijen, streekproducten en Limburgse vlaai op het terras van het kasteel. Maak er een volledig uitje van en volg een rondleiding langs de restanten van de muren, door de gerestaureerde toren en door de middeleeuwse keldergewelven.

Meer leuke ideeën:

Foto 2. Mmmm, streekproducten op de markt. Foto: Pixabay © Michal Jarmoluk
Foto 3. Scoor antieke spullen op een brocantemarkt. Foto: DagjeWeg.NL

Laatst gewijzigd: 2022-05-16 15:35:11 · Gepubliceerd: 4 mei 2022 - 489713