Crêpes, lavendel en wijn: beleef Frankrijk op Le Marie Marché

Sfeervolle markten met een Frans tintje in Den Haag

Le Marie Marché Nieuws door
Foto 1. Je waant je even in Frankrijk. Foto: Le Marie Marché

18 mei 2024 Toerisme Den Haag, Zuid-Holland Voor dat Franse vakantiegevoel hoef je de grens niet over: Le Marie Marché strijkt dit seizoen weer neer op verschillende plekken in Den Haag en omgeving. Struin op je gemak over deze sfeervolle markt, snuffel tussen de mooiste spulletjes met een crêpe in je hand – en je waant je zomaar een middag in la douce France.

Markt met een Franse ambiance

Vintage landkaarten, hippe posters, kleurige schalen, antiek en van die echte rieten manden à la Parisienne: Frankrijk-liefhebbers kunnen hun hart ophalen op Le Marie Marché. Deze markt is geïnspireerd op de dromerige sfeer van de Franse markten. Je kunt er terecht voor een heerlijke aardbeienjam, droge worst en een goede fles wijn, maar ook voor allerlei accessoires zoals geïllustreerde posters en kaarten, sieraden en hoeden. Sowieso zijn het unieke vondsten, want de markt staat vol kleine ondernemers.

Un croissant s’il vous plaît

Le Marie Marché doet er alles aan om je dat Franse gevoel te laten ervaren. Muzikanten voorzien de markt van de nodige Franse deuntjes en al van verre ruik je de geur van verse croissants. Of ga je toch voor een crêpe au Nutella? Bij de barista haal je een stevige koffie – of strijk neer op het terras voor een glas du vin in het zonnetje. Doe tussendoor mee met een potje jeu de boules en dans mee op de muziek van de accordeonist. Alsof je op vakantie bent in Parijs of in een schattig dorpje in de Provence.

Locaties Le Marie Marché

De markt is deze zomer op meerdere locaties te vinden in Den Haag en omgeving. Met elke maand een weekend op de Lange Vijverberg – dat is naast de Hofvijver – en meerdere dagen in sfeervolle buurten van de stad. En de markt strijkt ook neer in Hillegersberg (Rotterdam) en Lisserbroek. Sommige markten zijn uitgebreider dan de ander, maar een goede ambiance is gegarandeerd. Ook na het zomerseizoen gaat Le Marie Marché door, met op 14 december de laatste editie.

Foto 2. Ontdek ware parels op de markt. Foto: Le Marie Marché

Laatst gewijzigd: 2024-05-15 17:11:29 · Gepubliceerd: 18 mei 2024 - 2978