Rivierenland trakteert bezoekers op gratis routes

Amsterdam RAI |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Fietsen in het Gelderse Rivierenland in trek

3 maart 2010 Toerisme Tiel, Gelderland Steeds meer toeristen besluiten een dagje te fietsen in het Gelderse Rivierenland. Daarom besloot het Regionaal Bureau Toerisme (RBT) Rivierenland om gratis fietsroutes uit te delen tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI.

Het RBT trakteerde bezoekers op 32.000 gratis fietsroutes en profileerde zich met de leus 'Beste fietsservice van Nederland'.

Wie een rondje wil fietsen, start gemakkelijk vanaf één van de FietsStops. Op deze locaties wordt service geboden aan de fietser, zoals gratis informatie en routes. "Een bezoeker hoeft geen moeite te doen om leuke informatie op te zoeken", vindt Richard de Bruin, directeur van het RTB. "Dat bieden wij graag kosteloos aan op toplocaties waar je als recreant komt."

In 2009 waren er dertig procent meer fietsers in Rivierenland dan het jaar ervoor. Het RBT hoopt deze trend in 2010 door te zetten.

Dagje weg in Rivierenland

Op DagjeWeg.NL staan leuke uitjes om op de fiets te bezoeken in Rivierenland. In Tiel bevindt zich het bekende Flipje museum. In dit museum leren bezoekers alles over de mascotte van de overheerlijke jam van firma De Betuwe. En wat te denken van het Autosloperijmuseum? In dit museum is te zien hoe het er vroeger in het slopersvak aan toe ging. De grote loods van het museum staat vol oldtimers.

Andere toppers in de regio zijn het Stadskasteel van Zaltbommel, de Sint Maartens Kerk en het Historisch Museum der Koninklijke Marechaussee. In het Rivierenland is gelukkig genoeg te beleven!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-03-02 17:33:49 - 446