1

Rotterdamse Museumnacht trekt veel bezoekers

Musea pakken flink uit

Maritiem Museum Nieuws door

archief oud artikel 8 maart 2010 Toerisme Rotterdam, Zuid-Holland De Rotterdamse Museumnacht trok 15.000 bezoekers. Dit zijn er veel meer dan de afgelopen jaren.

In de nacht van zaterdag op zondag werd de negende editie van de Rotterdamse Museumnacht gehouden in de tweede grootste stad van Nederland. Bezoekers brachten een nachtelijk bezoekje aan 45 musea, galeries en andere kunstinstellingen. Grote musea die meededen waren het Maritiem Museum, het Historisch Museum, Museum Boijmans Van Beuningen en de Kunsthal Rotterdam.

XS/XL

Dit jaar was het thema XS/XL. Voor kinderen (XS) en volwassenen (XL) waren er speciale programma's. Ook in de tentoonstellingen kwam het thema terug. Musea en andere culturele instellingen toonden 'over de top'-exposities (XL) of juist exposities met een focus op de kleine details van kunst (XS).

Toppers

Enkele instellingen maakten van de Museumnacht één groot feest. In het Belasting- en Douanemuseum konden bezoekers meespelen met het Rad van Fortuin. In het Nederlands Architectuurinstituut verdwenen mensen in een gigantische long van ontwerper Henrik Vibskov. Kindermuseum Villa Zebra was omgetoverd tot een spookhuis.

Volgend jaar vindt de Museumnacht op zaterdag 5 maart plaats.

Een dagje naar Rotterdam? Op DagjeWeg.NL vind je de leukste en best gewaardeerde uitjes!

Laatst gewijzigd: 2016-07-27 10:17:46 · Gepubliceerd: 8 maart 2010 - 378

Activiteiten Maritiem Museum Rotterdam

Nu te bezoeken

Bestemming havenstad


Ontdek het verleden, heden en de toekomst van Rotterdam. Stap in een virtuele metro en reis van dam tot wereldhaven. Je komt erachter, hoe de Rotterdamse haven uitgroeide tot de grootste van Europa.

Offshore Experience


Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. En denk mee over de energiewinning van morgen. De wind...