Nieuw museum opent vrijdag haar deuren

Museum Kunst Ende | Nieuws door

Museum Kunst Ende is gratis toegankelijk

9 maart 2010 Cultuur Winterswijk, Gelderland Winterswijk heeft er vanaf vrijdag een nieuw museum bij: Museum Kunst Ende. De dependance van Museum Freriks is het nieuwe onderkomen voor schilderijen van vereniging Het Museum.

Let op, voorkom verspreiding coronavirus: Houd 2 meter afstand van andere mensen. Verdere tips? Zie richtlijnen van het RIVM.

In Museum Freriks heerst ruimtegebrek, waardoor veel schilderwerken zelden uit het depot komen. Daarom besloot de Vereniging Het Museum een dependance te openen, waar de 'vergeten kunst' een plekje krijgt.

Een jaar open

Voorlopig ziet het er naar uit dat Museum Kunst Ende een jaar open blijft. De toegang is gratis. Het museum bevindt zich aan de Misterstraat 88 in de Oost-Gelderse stad.

De kleuren van herkenning

De eerste expositie in het museum is 'De kleuren van herkenning'. In de expositie staan Winterswijk en omgeving centraal. Kleurrijke werken van Henk van den Essenburg, Ger Heesen, Louis Nijhuis en Van Dugteren komen voorbij.

Het nieuwe museum verandert niets aan Museum Freriks. De kunstwerken in Museum Freriks - zoals de Mondriaans - blijven gewoon in het museum.

Een dagje uit in Winterswijk? DagjeWeg.NL heeft een overzicht van de beste uitjes!

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-03-09 10:10:35 - 166