Leuke uitstapjes voor het weekend

Trek erop uit!

Speelgoedmuseum Deventer Redactioneel door

archief oud artikel 12 maart 2010 Na een zonnig weekje wordt het weekend helaas weer druilerig. De regen valt met bakken uit de lucht, maar gelukkig is er binnen ook genoeg leuks te doen. DagjeWeg.NL geeft tips, zodat de DVD-speler geen overuren maakt.

Paul Valk en het Amsterdams Gemengd Koor

De bekendste compositie van Johan Sebastian Bach is de Matthäus Passion. Dit vertelt het lijdens- en stervensverhaal van Jezus Christus. Bach componeerde de Passion in 1728. Het stuk werd voor het eerst opgevoerd in de Thomaskirche in Leipzig op 15 april 1729, Goede Vrijdag. Dit weekend brengt het Amsterdams Gemengd Koor de beroemde compositie ten gehore in het Concertgebouw in Amsterdam. Onder leiding van dirigent Paul Valk en met medewerking van het het Kinderkoor van de Kathedrale Koorschool Utrecht is het een avondje heerlijk genieten. Toegangsprijs: 32,- euro.

Speel het treinenspel

Met hoge snelheid razen treinen door het Hollandse landschap. Maar wie zorgt ervoor dat elke trein op het goede spoor rijdt? Dat ontdek je in het Speelgoedmuseum Deventer. Daar worden treinliefhebbers zaterdag opgeleid tot echte treinrangeerders. Met drie bijzondere spoorbanen oefent jong en oud met het in goede banen leiden van de modeltreinen. Speel het hijsspel, bekijk filmbeelden over modeltreinen en word rangeerder voor één dag! Toegangsprijs: 4,- euro.

Cultureel doen in Utrecht

Dinsdagavond ging met het Boekenbal de 75e Boekenweek van start. De Culturele Zondag in Utrecht staat zondag in het teken van dit literaire festijn. Onder de titel Growing Up! zijn er op ruim 20 locaties in Utrecht voordrachten, lezingen, muziek, theater, film en cabaret over opgroeien in de letteren. Eregast is de schrijver van het boekenweekgeschenk, Joost Zwagerman. Hij treedt op in de bibliotheek van Utrecht. En als je van tevoren het boekenweekgeschenk Duel koopt, reis je zondag helemaal gratis met de trein naar Utrecht. Wie weet kom je in de trein nog wel één van je favoriete schrijvers tegen. Toegangsprijs: gratis.

Geniet van toneel

Op een druilerige middag is het heerlijk om onderuit gezakt in een rood fluwelen stoel te genieten van een mooie toneelvoorstelling. Ook zin gekregen? Bezoek dan de voorstelling De bende op straat van De Firma KIDS! in Nieuwegein. Deze musical vertelt het verhaal van de Nederlandse jeugd rond 1930. Het grote verschil tussen arm en rijk lijkt onoverkomelijk, maar gaandeweg komen de kinderen erachter dat de verschillen niet zo groot zijn als ze lijken. Zing, dans, lach en geniet! Toegangsprijs: 5,- euro.

Ontdek de uitvinding

De tentoonstelling Made in Holland in Kunsthal Rotterdam laat zien hoe de afgelopen vierhonderd jaar problemen werden opgelost met een uitvinding. Kinderen kunnen aan de slag gaan als een echte uitvindingentester. Voer samen met dokter Bibber een operatie uit. Dat is best ingewikkeld! Of wat dacht je van dansen in de 'silent disco'? Iedereen heeft een koptelefoon op met dezelfde muziek, maar mensen zonder een koptelefoon hebben geen last het geluid. Ontdek het zelf! Toegangsprijs: 10,- euro.

Leer wijn kennen

Word een echte wijnkenner in het Nederlands Wijnmuseum in Arnhem. Onder begeleiding van een wijn- deskundige worden vijf soorten wijn worden, waarbij ook de techniek van het proeven wordt besproken. Kijken, ruiken, proeven én genieten is het motto. Geniet van een blokje kaas en stokbrood om de smaak te neutraliseren. Na afloop krijgt iedereen het boekje De kunst van het wijnproeven en een kelnersmes mee. Nodig na deze informatieve dag wat vrienden uit en laat de geleerde technieken zien! Toegangsprijs: 32,- euro.

Niets gevonden? Bekijk dan de DagjeWeg.NL UIT-kalender voor nog meer leuke weekendtips.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 12 maart 2010 - 1466

Activiteiten Concertgebouw Amsterdam

Binnen enkele weken te bezoeken

Wiener Maiblumen, concert door Ciconia Consort


Geniet van de sfeer van de Weense Konditorei met een stuk Sachertorte, luisterend naar het Ciconia Consort. Wiener Maiblumen, een programma met liederen en instrumentaal werk uit de Weense fin de...

Later dit jaar

Voorjaarsconcert UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck


Beleef een meeslepende avond waarin het UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck schittert met Strauss’ Don Juan, Moesorgski’s Liederen en dansen van de dood met stersopraan Nataliia Shumska en Rachmaninoffs...