Tijgers sterven massaal in dierentuin China

Diergaarde Blijdorp |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Elf tijgers in minder dan drie maanden tijd overleden

12 maart 2010 Natuur In een Chinese dierentuin zijn dit jaar elf Siberische tijgers door ondervoeding dood gegaan. De dierentuin heeft te weinig geld om de dieren genoeg eten te geven.

De tijgers in de Shenyang Forest Wild Animal Zoo in de Chinese provincie Liaoning krijgen volgens bronnen in de dierentuin slechts één tot twee magere dode kippen per dag te eten. Veel te weinig voor een volwassen tijger. Daarnaast zitten de dieren in natte en kleine kooien. De situatie is zelfs zo slecht geweest dat er in 2010 op één dag zes tijgers stierven.

De in 2000 geopende dierentuin heeft te weinig geld om de tijgers te voeden. Ook slaagt de directie er niet in om de salarissen van de werknemers op tijd te betalen. De Shenyang Forest Wild Animal Zoo is één van de grootste dierentuinen van China.

In het wild

Eerder dit jaar maakte het Wereld Natuur Fonds bekend dat het niet goed gaat met de wilde tijgers in China. Er leven nog slechts vijftig tijgers in het wild: twintig Siberische exemplaren, twintig Bengaalse en tien Indo-Chinese tijgers. In Zuid-China zouden de tijgers al helemaal zijn uitgestorven. In 1950 leefden er nog 4.000 wilde tijgers in China.

Nederland

In Nederland worden de tijgers een stuk beter behandeld. Zo hebben de tijgers in Diergaarde Blijdorp sinds 2005 een nieuw verblijf. In Ouwehands Dierenpark worden de tijgers ook goed verzorgd. In januari mochten de tijgers in de Rhenense dierentuin zelfs op bevroren ijs lopen op de gracht van het Tijgerbos.

Bekijk het overzicht van alle Nederlandse en Belgische dierentuinen op DagjeWeg.NL.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-03-12 08:34:44 - 482