Koninklijk YouTube-kanaal in de lucht

Actuele en historische beelden Koninklijk Huis op internet

Paleis Het Loo Nieuws door

archief oud artikel 19 maart 2010 Opmerkelijk Al meer dan honderd filmpjes zijn te zien op het YouTube-kanaal van het Koninklijk Huis. Troonredes, toespraken en huwelijken, iedereen kan de vorstelijke belevenissen rustig op internet terug zien. De Rijksvoorlichtingsdienst startte het kanaal afgelopen donderdag.

De filmpjes op het You Tube-kanaal lopen uiteen van de eerste schooldag van Amalia tot de kersttoespraak van de Koningin. Bezoekers krijgen door reportages een idee van het werk van de koninklijke familie. Één van de populairste filmpjes is de opening van de Keukenhof, waar Prinses Máxima donderdag aanwezig was.

Historie

Naast actuele gebeurtenissen zijn ook historische beelden te zien. Zie hoe Prinses Juliana met de prinsesjes na de oorlog weer terug kwam uit Canada. Ook verlovingen, bruiloften en begrafenissen staan op internet. Het oudste filmpje is de inhuldiging van Koningin Wilhelmina in 1898.

Nieuwe filmpjes

De Rijksvoorlichtingsdienst liet weten regelmatig nieuwe filmpjes te plaatsen. Stichting Beeld en Geluid, de NOS en de Rijksoverheidvideo leverden het beeldmateriaal.

Lees meer nieuws over het Koninklijk Huis op DagjeWeg.NL. Of beleef een koninklijk dagje op Paleis Soestdijk of Paleis Het Loo! Het YouTube-kanaal van het Koninklijk Huis.

Laatst gewijzigd: 2013-04-16 14:06:53 · Gepubliceerd: 19 maart 2010 - 871