Doodshoofdaapjes in de Apenheul zijn eindelijk weer buiten

Apenheul   Nieuws door

archief oud artikel 19 maart 2010 Apeldoorn, Gelderland Springend door de bomen leven de doodshoofdaapjes zich weer uit in de Apenheul. Afgelopen donderdag kwamen ze na vijf maanden eindelijk weer in de buitenlucht! Ook de andere apen lopen inmiddels weer vrij in het park.

Het voorjaar is echt begonnen in de Apenheul. Gisteren renden meer dan honderd doodshoofdaapjes hun binnenverblijf uit. Na vijf maanden binnen zitten is het tijd voor actie! De Apenheul heeft de grootste groep doodshoofdaapjes ter wereld en twintig aapjes zijn op dit moment weer zwanger. Binnenkort vertrekt een familie van 35 aapjes naar Zoo Amneville in Frankrijk, want de groep in Apeldoorn wordt te groot. Ook de andere apen lopen inmiddels weer buiten. Bezoekers zijn vanaf 22 maart iedere dag welkom om tussen de apenin het park te lopen.

Jonkies

Nog maar pas geleden beleefde de Apenheul bijzondere geboortes. Op 22 februari werd een kleine orang oetan geboren. De kleine Kawan en zijn moeder weten de bezoekers vast te vertederen. En loop ook even langs wolaap Kijoko, die na het verlies van een jong opnieuw moeder is! 

Alvast aapjes kijken? Een paar mooie foto's van de Apeldoornse apenkopjes. En lees de reportage over de Apenheul op DagjeWeg.NL!

Een jong doodshoofdaapje in de Apenheul Een jong doodshoofdaapje in de Apenheul. Foto: Apenheul

Gorilla Lobo met op haar rug Wimbé in de Apenheul Gorilla Lobo en Wimbé. Foto: Apenheul

Meisje kijkt gefascineerd naar een gouden leeuwaapje Een meisje kijkt gefascineerd naar een gouden leeuwaapje. Foto: Apenheul

Laatst gewijzigd: 2022-01-19 16:33:48 · Gepubliceerd: 2010-03-19 14:41:15 - 3402