1

Tips voor het weekend

Leuke dingen doen dit weekend

Redactioneel door

archief oud artikel 19 maart 2010 Wat was het heerlijk om het voorjaarszonnetje te zien schijnen! Maar na de zonnige dagen van deze week is het weekend weer regenachtig. Toch is het geen reden om thuis te blijven. Genoeg te doen dit weekend! DagjeWeg.NL geeft een paar tips.

Havenspektakel in Leiden

De provincie Zuid-Holland staat dit jaar in het teken van de historische vaarwegen en waterlinies. Dat vraagt een spectaculaire aftrap met scheepshoorns, bellen en een zeemanskoor. Dein mee op zaterdag 20 maart tijdens het startevenement op het plein bij de Steenstraat in Leiden. De schippers halen op deze dag alles uit de scheepskist. Ze knopen netten en geven los- en wrikdemonstraties. Ook zijn er scheepssmeden aan het werk. Kinderen gaan aan de slag met hun eigen scheepsklompje. In de middag is er een uitgebreid programma met muziek en andere optredens.

Kunstige eieren in Arnhem

Doe vast inspiratie op voor Pasen in Arnhem. Eieren als echte kunststukjes zijn te zien in het Van der Valk hotel tijdens de Eierbeurs. Exposanten laten allerlei technieken zien, zoals het beschilderen van lege eieren met aquarel of decoreren met klei. Ook kleine schelpjes en stro versieren de eieren. De Eierbeurs is op zaterdag 20 maart en zondag 21 maart geopend van 10:30 tot 17:00 uur. Entreeprijs: € 4,-- p.p. 65-plussers betalen € 3,50 en kinderen tot 10 jaar mogen onder begeleiding gratis naar binnen.

Panna

In Beverwijk wordt op zondag 21 maart het vijfde Nederlands Kampioenschap Panna Knock Out georganiseerd. Panna is Surinaams voor poort. Het hoogste doel is het schoppen van de bal door de benen van de tegenstander. In deze vorm van straatvoetbal draait het minder om het scoren en meer om de voetbewegingen. Bijzondere gasten bij dit NK zijn tien jonge voetballers van Arsenal's Kickz programma. Zij komen eens een kijkje nemen in Nederland. Naast de battles geven o.a. Yes-R en AMDS een showtje weg. En er is een Miss Panna verkiezing. Kom kijken naar de subtiele voetbewegingen en mooie kunstjes op De Bazaar in Beverwijk.

Bekijk het NK Panna 2008

Meer leuke tips? Kijk dan eens op de DagjeWeg.NL Uitkalender.

Laatst gewijzigd: 2016-07-28 15:38:38 · Gepubliceerd: 19 maart 2010 - 887

Dit past bij 'Tips voor het weekend'