1

Russisch sprookje in Shanghai

Het mooiste paviljoen op de Expo 2010

Nieuws door

archief oud artikel 22 maart 2010 Toerisme Eens in de zoveel jaar is er ergens ter wereld een Wereldtentoonstelling. Dit jaar is Sjanghai aan de beurt. In de Chinese stad zijn alle ogen gericht op Rusland. De Russen werken namelijk aan iets prachtigs.

Rusland bouwt een Russisch Paviljoen. Victor B. Khristenko, de Russische minister van Industrie en Handel, bezocht het Russische Paviljoen gisteren in Sjanghai. Volgens hem creëert het paviljoen een sprookjeswereld om de traditionele Russische cultuur en geavanceerde technologieën over te brengen op kinderen, de bouwers van toekomstige steden.

Het paviljoen is op 30 april klaar en heeft twaalf verschillende torens met goud-witte bodems en rode torens. De torens zijn 's nachts goud met rode en gouden kleuren.

Expo 2010

Expo 2010 begint op 1 mei en loopt tot 31 oktober 2010. Het thema van de tentoonstelling in Sjanghai is 'Betere Stad - Beter Leven'. De organisatie verwacht zeventig miljoen bezoekers.

Nederlandse inzending

Nederland heeft een eigen paviljoen, namelijk 'Happy Street'. Het gebouw lijkt op een grote oranje kroon. Aan de oranje lichtjes en oranje parasols is te zien dat een Nederlander het gebouw ontwierp.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 22 maart 2010 - 399

Dit past bij 'Russisch sprookje in Shanghai'