Drie ontsnapte tijgers gedood

Vier Bengaalse tijgers ontsnapt op Gran Canaria

Nieuws door

archief oud artikel 24 maart 2010 Natuur De politie op Gran Canaria heeft dinsdag drie Bengaalse tijgers neergeschoten. De beesten werden vrijgelaten door een medewerker. Eerder werd gemeld dat er zeven tijgers zouden zijn ontsnapt, later werd dat aantal teruggebracht tot vier. Één tijger heeft men kunnen vangen.

Hoe de dieren uit hun kooi geraakten is nog niet helemaal duidelijk. Waarschijnlijk zijn ze door onoplettendheid van een werknemer vrijgelaten tijdens reinigingswerken. Volgens Dolores Garcia van Cocodrilo Park gebeurde het "per ongeluk". Maar de Belgische krant De Morgen rept over "interne problemen bij het personeel".

De ontsnapte dieren werden door een vijftal agenten van een speciale eenheid doodgeschoten. Naar zeggen van de eigenaar van het park, zag men geen andere uitweg: "Wanneer slechts één tijger was uitgebroken, had men het dier kunnen verdoven en vangen. Bij drie tijgers daarentegen was de kans groot dat een van de dieren zou ontkomen en mensen zou aanvallen." De dieren zijn niet buiten het park geraakt.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 24 maart 2010 - 276

Dit past bij 'Drie ontsnapte tijgers gedood'