Kunstolifanten veroveren Emmen

Dierenpark Emmen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Kunstenaars en BN'ers zetten zich in voor het goede doel

26 maart 2010 Cultuur Emmen, Drenthe Emmenaren, schrik niet op Hemelvaartsdag. Dan veroveren 75 grote en 75 kleine kunstolifanten de straten van de Drentse stad. De olifanten maken deel uit van een bijzondere openluchttentoonstelling die zich inzet voor de bedreigde Aziatische olifant.

De Elephant Parade is in Emmen te zien wegens het 75-jarig bestaan van Dierenpark Emmen. "Ons dierenpark bestaat dit jaar 75 jaar en dat gaan we groots vieren", vertelt Peter de Lange van Dierenpark Emmen. " De Elephant Parade is een opzienbarende en feestelijke tentoonstelling, die prachtig aansluit bij ons park. Hier leeft namelijk de grootste olifantenkudde van Europa."

Bekende Nederlanders, kunstenaars en andere artistiekelingen ontwerpen verschillende olifanten. Ook zijn er een aantal kunstolifanten gereserveerd voor kunstenaars in de buurt van Emmen.

De 75 grote olifanten staan in Dierenpark Emmen en in de binnenstad. Deze zijn 1,50 meter hoog. Ook de kleinere olifanten met een hoogte van 75 centimeter domineren de omgeving. Dierenpark Emmen organiseert een miniparade in de dierentuin.

De olifanten zijn vanaf Hemelvaartsdag drie maanden te zien in Drenthe. Daarna veilt veilinghuis Christie's de kunstwerken. De opbrengst van de veiling gaat naar de Elephant Family, de grootste organisatie ter bescherming van de Aziatische olifant ter wereld. De Aziatische olifant is erger bedreigd dan ooit tevoren. Leefden er in 1960 nog 40.000 olifanten in Thailand, tegenwoordig leven er nog maar 1.500 in het wild.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-03-26 09:32:38 - 501