1

Leidse student maakt 'dagje uit'-applicatie

AllAroundMe: plan een dagje uit in een stad

Nieuws door

archief oud artikel 31 maart 2010 Toerisme Leiden, Zuid-Holland De Leidse student Reza Ladchartabi ontwikkelde een applicatie voor de dagje uit-bezoeker: AllAroundMe. Dit programma tovert de leukste uitstapjes tevoorschijn op de iPhone.

"We moesten voor een entrepreneurship course met ideeën komen", vertelt Ladchartabi. "Samen met mijn compagnon Wojtek Chowanski ontwikkelde ik het basisidee voor wat later AllAroundMe zou worden en maakte ik een businessplan." Het duo besloot het businessplan te realiseren en zo werd het bedrijf Mobzili geboren.

Databases

AllAroundMe koppelt gegevens van diverse databases - zoals Belbios, 9292ov en Dinnersite - aan elkaar en presenteert dit op een overzichtelijke manier aan de gebruiker. Stel, iemand wil vrijdag iets eten in een stad, daarna naar een bioscoop en tenslotte naar een discotheek, dan regelt het programma alles. Welke restaurants open zijn, welke films er draaien en waar er geparkeerd kan worden.

Andere telefoons

AllAroundMe is ook beschikbaar voor andere telefoons dan alleen de iPhone. Toch heeft dit volgens Ladchartabi ook nadelen. "Elk type heeft weer andere instellingen, knopjes en beeldschermen. We proberen om het programma in elk geval voor de meest gebruikte telefoontypen beschikbaar te stellen."

Studie

Ladchartabi maakt zijn studie gewoon af in Leiden, ook al gaat het zo goed met zijn programma. "Ik verdien nu al een aardige boterham met Mobzili, maar ik vind het toch belangrijk om mijn studie af te maken. Ik werk nu parttime aan mijn scriptie, dus het is wel te combineren." Overigens gaat de scriptie van de jonge ondernemer over de applicatie, dus het is goed te combineren.

In een later stadium wil de optimistische Ladchartabi het programma uitbreiden naar het buitenland. "Ik geniet elke dag van wat ik doe", vertelt de Leidse student. "Ik kan dit bij wijze van spreken wel tot mijn pensioen volhouden."

AllAroundMe is gratis te downloaden in de App Store.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 31 maart 2010 - 200

Dit past bij 'Leidse student maakt 'dagje uit'-applicatie'