Sea Life wordt steeds gevaarlijker

SEA LIFE Scheveningen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Kaaimannen zijn de nieuwste inwoners

31 maart 2010 Toerisme Scheveningen, Zuid-Holland Onschuldige zeepaardjes, octopussen en roggen zijn vaste bewoners, maar sinds vandaag wonen ook gevaarlijke kaaimannen in SEA LIFE in Scheveningen.

"Het is voor het eerst sinds 15 jaar dat er kaaimannen in Sea Life wonen", vertelt hoofd dierenverzorgster Marjolein Kemna. "Daarom hebben we ook eerst een grondige training gekregen hoe de dieren verzorgd moeten worden."

Gladvoorhoofdkaaiman

De drie nieuwe bewoners hebben al een naam. De kaaimanvrouwtjes heten: Bibi & Becky en het kaaimanmannetje heet Kyro. De namen zijn bedacht door de lezers van een regionale krant. De kaaimannen komen voor in Zuid-Amerika en hebben de bijnaam gladvoorhoofdkaaiman. De dieren hebben namelijk geen opstaande rand boven de ogen. Die is bij de andere soorten wel aanwezig. De dieren zijn nog niet volwassen. Het mannetje kan 1,60 meter lang worden.

Het verblijf van de kaaimannen heeft een oppervlakte van 36 vierkante meter en is voorzien van speciale warmtelampen. Kaaimannen blijven gevaarlijke dieren. Om de veiligheid van de dierenverzorgers te waarborgen zijn er twee nooddeuren.

Bekijk ook de dierentuinenstartpagina van DagjeWeg.NL.

Kijk ook bij...

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-03-31 16:19:24 - 331