1

Koningin Juliana Toren viert feest van eeuw

Apeldoorns familiepretpark opent vijf nieuwe attracties

Bezoek Koningin Juliana Toren Nieuws door

archief oud artikel 15 april 2010 Cultuur Apeldoorn, Gelderland Koningin Juliana Toren bestaat vandaag honderd jaar. Om de trouwe bezoekers te bedanken, geeft het familiepretpark zaterdag 17 april een groot feest waarbij vijf nieuwe attracties worden geopend. Mis het feestje in Apeldoorn niet!

Voor de jongste bezoekers is er een spectaculaire klim- en klauterkooi ontworpen. Andere spetterende attracties zijn: Jul's Zeerace, een geweldig onderwaterspel; Jul's Piratennest, waar de bezoeker in 4D op piraten schiet; de nieuwe piratenboten en de flitsende botsautobaan Jul's Disco Bots.

Roofvogelshow

Naast de vijf nieuwe attracties is er een spannende roofvogelshow en genieten bezoekers van optredens van Nienke van den Berg, bekend van het jeugdprogramma Z@ppelin.

De basis voor het huidige attractiepark werd in 1910 gelegd met de opening van de Prinses Juliana Toren. Al was de attractie niet meer dan een 24 meter hoge uitkijktoren en een restaurant, de kranten stonden er destijds bol van. Het adembenemende uitzicht en het prachtige bouwwerk zorgden voor veel bekijks.

Scheurkarretjes

Vanaf de jaren '50 kreeg de toren gezelschap van meerdere attracties als motorbootjes, scheurkarretjes, een spookhuis en Old-Timers.

De toegenomen vrije tijd van Nederlanders na de Tweede Wereldoorlog had een positieve invloed op de bezoekersstroom. Steeds meer dagjesmensen vonden hun weg naar het gezellige familiepark op de Veluwe.

Inmiddels ontvangt de Juliana Toren 500.000 bezoekers per jaar.

Koningin Juliana Toren, kaartsoort "Volwassenen en kinderen (v.a. 2 jaar)" bij MrTicket vanaf 18,25 euro
Koop officiële toegangskaartjes, print ze uit en neem ze mee (soms voordeliger)!

Een pretpark of speeltuin bezoeken? DagjeWeg.NL zet alle grote en kleinere attractieparken op een rij.

Neem ook de regiospecial over Apeldoorn even door.
Op DagjeWeg.NL leest u meer interessant nieuws over attractieparken en speeltuinen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-04-15 16:47:03 - 812


-advertentiepositie-