Wereldberoemde kunstschilder terug in zijn buurt

Bezoek het Cobra Museum in Amstelveen   Nieuws door

archief oud artikel 24 april 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland De wereldberoemde kunstschilder Karel Appel keert symbolisch terug in de Amsterdamse Dapperbuurt. Zijn Karel Appelhuis is compleet gerenoveerd en wordt zondag 25 april officieel geopend.

Het Cobra Museum voor moderne kunst uit Amstelveen geeft tijdens de opening presentaties over het leven van Appel, die lid was van de Cobra-beweging. Voor kinderen uit de Dapperbuurt is er een speciaal educatief programma.

We krijgen zomers weer dit weekend. Grijp dit aan om uw jaarlijkse bezoekje aan Amsterdam te brengen. Neem de regiospecial van DagjeWeg.NL over de hoofdstad mee!

Kunstwerk

Ook wordt het kunstwerk onthuld van kunstenaar Martijn Sandberg. Sandberg ontwierp een gevelteken: een in brons gegoten appel waaruit de woorden 'Karel Appel was hier' zijn gehapt.

Met het Karel Appelhuis willen initiatiefnemers de herinnering aan de in 2006 overleden kunstenaar levend houden.

Tentoonstelling

Vier kunstenaars van de Rijksakademie van Beeldende Kunsten nestelen zich elf maanden in het huis aan de Dapperstraat 7 en laten zich inspireren door het leven van Appel. De ervaringen verwerken zij in een tentoonstelling, die van half december tot half januari te bewonderen is.

Ieder jaar wordt het project herhaald, steeds met andere kunstenaars.

Eind 2008 vierde het Cobra Museum in Amstelveen zijn zestig jarig bestaan met een bijzondere tentoonstelling: 'Knoeiers, kladders, verlakkers'. DagjeWeg.NL bezocht de expositie en kwam ondersteboven terug.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-04-24 14:53:36 - 372