Tijd voor taart in Apenheul

Orang-Oetan Karl is vijftig!

Apenheul Nieuws door

archief oud artikel 27 april 2010 Toerisme Apeldoorn, Gelderland De beroemdste aap van Apenheul, de Borneose orang-oetan Karl is vijftig jaar geworden! En daarom is het de hele week feest in de Apenheul!

De verzorgers van de Apenheul zetten Karl een week lang, van 1 tot en met 9 mei in het zonnetje. Zijn verblijf is feestelijk versierd met vlaggetjes en natuurlijk wordt er taart gegeten. Maar geen lekkere slagroomtaart of appeltaart, maar een taart met appels, komkommers, sinaasappels, meloen en ananas. En nee, Karl let niet op de lijn. Dit vindt hij gewoon lekker.

Zijn verjaardag is nooit zo groot gevierd. Maar nu staat de jarige job een week lang in het middelpunt. "Kinderen kunnen zich laten schminken als hun favoriete dieren en ook kunnen ze komen knutselen. In de wensboom kan iedereen een wens voor Karl hangen", vertelt verzorgster Bianca Klein in De Telegraaf.

Het is een opvallende verschijning: Karl. Met zijn grote wangplaten, lange haren en dominante uitstraling maakt hij nog altijd veel indruk op zijn vrouwelijke soortgenoten en op de bezoekers van Apenheul. De laatste tijd heeft hij wel last van wat oude-mannen-kwaaltjes. Hij is niet meer zo snel en hij heeft wat moeite met lopen. "Het is echt uniek dat hij er nog is en dat hij de vijftig gehaald heeft. Hij is de oudste van zijn soort in Europa", zegt Klein. Op naar de volgende vijftig!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 april 2010 - 275

Dit past bij 'Tijd voor taart in Apenheul'