1

Kom op kraamvisite in Dierenpark Emmen

Bizonkalfje vanochtend geboren

Dierenpark Emmen Nieuws door

archief oud artikel 27 april 2010 Toerisme Emmen, Drenthe In Dierenpark Emmen is het tijd voor beschuit met muisjes. Daar is vanochtend een bizonkalfje geboren.

De geboorte was erg bijzonder, want het kalfje werd in het buitenverblijf ter wereld gebracht. Tientallen bezoekers zagen moeder Na-Te bevallen. Het kalfje heeft nog geen naam. "Het is nog niet bekend of het een mannetje of vrouwtje is. Dat kunnen we morgen beter bekijken", vertelt Anita Faber, woordvoerder van Dierenpark Emmen.

Hoe wordt een naam bedacht?

"Meestal bedenken de verzorgers de naam", vertelt Faber aan DagjeWeg.NL. "Zij kijken naar de omstandigheden van de bevalling en wat voor karakter het dier heeft. Op basis daarvan wordt een naam gegeven. Vorig jaar werd er in Dierenpark Emmen ook een olifantje buiten geboren. Deze olifant kreeg letterlijk de naam buitengeboren, maar dan in het Birmaans. De olifanten in het dierenpark komen namelijk uit Birma."

Het kalfje hoefde helemaal niet te wennen aan zijn nieuwe omgeving. Binnen een kwartier na de bevalling stond de baby op zijn pootjes. Na een half uur liep het bizonkalfje al dapper rond. In het wild moeten jonge bizons meteen na de geboorte de kudde kunnen bijbenen. Het kalfje is wel een echt moederskindje. De kleine drinkt regelmatig bij de moeder en wijkt niet van haar zijde.

Binnenkort komt er waarschijnlijk nog een bizonkalfje bij, dan kunnen de twee kleintjes lekker samen spelen.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 27 april 2010 - 180