1

Attractiepark De Goudvis al 25 jaar in beeld

Attractiepark De Goudvis houdt het hoofd ver boven water

Bekijk de uitnodiging voor het feestje van De Goudvis. Nieuws door

archief oud artikel 7 mei 2010 Toerisme St Maartenszee, Noord-Holland Attractiepark De Goudvis in St. Maartenszee viert zaterdag 8 mei zijn vijfentwintigjarig bestaan. Het attractiepark heeft bewezen dat het kan zwemmen: met meer dan 100.000 bezoekers per jaar houdt De Goudvis het hoofd goed boven water. Met een ballonnenclown, schminkers en een superdisco belooft het zaterdag een gezellig feest te worden.

Praatjes leiden tot ideeën

Wat begon als een leuk praatje tijdens het vissen in Slagharen, eindigde in het grootste attractiepark van Noord-Holland. In vijfentwintig jaar tijd is er veel veranderd bij De Goudvis. In het begin had het attractiepark enkel een speeltuin met een zwembad, maar toen de concurrentie dit concept over begon te nemen liep de klandizie terug. Tijd voor een andere aanpak! Dat hebben de toenmalige eigenaars, ouders van de huidige eigenaar Richard Poland, misschien gedacht. Er kwam een ballenbak bij en De Goudvis begon te groeien en te bloeien. Inmiddels is het attractiepark uitgegroeid tot een grote buitenspeeltuin, drie overdekte speelparadijzen en een cafetaria met terras.

Nog geen plannen voor zaterdag én zin in wat gezelligheid? Ga in op de uitnodiging van attractiepark De Goudvis.

Feestje

Dit alles is reden genoeg voor een feestje. Aanstaande zaterdag komt er onder meer een ballonnenclown, een supergezellige clown en een speciale superdisco. Ook kunnen de kinderen geschminkt worden. Hoewel vissen normaal niet bang zijn voor een beetje water, hoopt eigenaar Richard Poland dat het droog blijft: "Ik hoop dat er veel mensen komen, maar vaak heeft het weer ook invloed op het bezoekersaantal. Het feestje verplaatsen we in ieder geval naar binnen."

Wist u dat attractiepark De Goudvis in het verre verleden nog connecties heeft met het grote Slagharen? Familie Poland was op vakantie in Slagharen. Paps ging vissen en raakte aan de praat met Henk Bemboom, de oprichter van Slagharen himself. Pa Poland raakte geïnspireerd door Bemboom, en op de terugweg besloot hij dat ook hij een attractiepark op zou richten. Ziedaar, attractiepark De Goudvis was geboren!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 7 mei 2010 - 2324