1

Brokstuk valt van Colosseum

Geen doden of gewonden

Nieuws door

archief oud artikel 10 mei 2010 Geschiedenis Toeristen zijn in Rome aan de dood ontsnapt. Een stuk antiek pleisterwerk van een vierkante meter brokkelde van het Colosseum af. Omdat het historische amfitheater nog niet open was, raakte niemand gewond.

De Italiaanse Confederatie van Archeologen is van mening dat Rome aan “een tragedie is ontsnapt”. Het incident vond zondagochtend om 6:00 uur lokale tijd plaats.

Volgens archeoloog Roberto Cecchi stond het gebied op de planning voor renovatie. Vandaag wordt het Colosseum geïnspecteerd om te kijken wat er aan de hand is.

Ondertussen is het gebied rondom het afgebrokkelde stuk pleisterwerk afgezet. Het Colosseum is echter nog gewoon open voor het publiek.

Over het Colosseum

Het Colosseum is een Flavisch Amfitheater en werd in de eerste eeuw na Christus gebouwd in de Italiaanse hoofdstad Rome. Vanaf de opening tot het jaar 523 werden er veel gevechten gehouden. Soms werden christenen veroordeeld tot de wilde dieren, en zo nu en dan vochten gladiatoren tegen elkaar. In totaal stierven er 300.000 tot 500.000 mensen in het Colosseum.

Zin om naar Italië te gaan? Huur een vakantiehuisje in de buurt van Rome!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 10 mei 2010 - 206

Dit past bij 'Brokstuk valt van Colosseum'