Stinkende steden verjagen dagtoeristen

Staking schoonmakers gaat door!

Dagje uit in Amsterdam Nieuws door

archief oud artikel 12 mei 2010 Cultuur Amsterdam, Noord-Holland Gezellig met Hemelvaart een dagje weg? Ga dan niet naar Amsterdam. De doordringende geur van hopen vuilnis komt al van ver je neus binnen.

Het centrum van de hoofdstad is zwaar getroffen door de staking van schoonmakers, die nog tot 19 mei doorgaat. Het prachtige straatbeeld van grachtengordels, het Paleis op de Dam en de gezellige Kalverstraat zijn vervangen door de aanblik van vuilniszakken, karton en plastic. Het Damrak, de Dam en het Leidseplein zijn veranderd in vuilstortplaatsen.

Ook Utrecht heeft te maken met de grootschalige actie van de schoonmakers. Veel bewoners vragen zich af waar ze met hun vuilnis heen moeten. Ze moeten hun troep binnen houden. Ook de afvalscheidingsstations in Utrecht zijn dicht, waardoor mensen hun afval ook niet zelf weg kunnen brengen. Inmiddels worden de straten in Utrecht steeds viezer. Na Utrecht en Amsterdam dreigen ook de schoonmakers in Den Haag met een staking.

Welke steden zijn dan nog wel geschikt voor een mooie stedentrip? Ga eens niet naar de bekende grote plaatsen in het westen, maar ga een dagje naar Sneek, maak een mooie wandeling door de omgeving van Ede of ga op een ontmoetingsreis door Breda.

NOS-fragment over de staking

Vind nog meer ideeën voor een mooie stedentrip op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-05-12 09:39:01 - 161