1

Op Hemelvaartsdag naar het theater

Festival HartsTocht maakt Eindhoven romantisch

Nieuws door

archief oud artikel 13 mei 2010 Cultuur Eindhoven, Noord-Brabant Hoewel Valentijnsdag al lang voorbij is, staat de romantiek centraal in het zomerse theaterfestival HartsTocht. Dit Hemelvaartsweekend speelt het festival in het centrum van Eindhoven.

De opening van het festival is bijzonder. Een rij van mensen vormt in de zes steden waar het festival speelt, al dansend één letter uit het woord 'passie'.

De openluchtvoorstelling Amora, over liefde en verlies, staat centraal tijdens het festival. De voorstelling staat op een openbare plek in de stad en wordt gespeeld terwijl de zon ondergaat. Nog romantischer kan bijna niet. "Toen het Zuidelijk Toneel mij vroeg om een tekst te schrijven voor een openluchtvoorstelling die midden in de stad moest plaatsvinden, bijvoorbeeld op een plein, wist ik direct dat het stuk heftig, bruisend en onderhoudend moest worden", vertelt schrijver Peer Wittenbols.

Er zijn ook nog andere voorstellingen te zien. De voorstelling Bejaarden en Begeerte gaat over liefde op latere leeftijd. Embrasse is een interactieve voorstelling die draait om de vraag of normen en waarden ons wel eens in de weg staan.

Het speelschema

13 t/m 15 mei: Eindhoven
21 t/m 23 mei: Heerlen
27 t/m 30 mei: Tilburg
3 t/m 6 juni: Roosendaal
10 t/m 13 juni: Breda
16 t/m 19 juni: Den Bosch

Laatst gewijzigd: 2016-07-28 15:14:08 · Gepubliceerd: 13 mei 2010 - 546

Dit past bij 'Op Hemelvaartsdag naar het theater'