1

Nieuw Dakota opent haar deuren

Hedendaagse kunst in Amsterdam op de kaart gezet

Meer informatie over Nieuw Dakota op DagjeWeg.NL. Nieuws door

archief oud artikel 14 mei 2010 Cultuur Amsterdam-Noord, Noord-Holland Voor de kunstzinnigen onder ons is het vandaag een heuglijke dag: Nieuw Dakota opent haar deuren! Het nieuwe centrum voor hedendaagse kunst in Amsterdam-Noord laat het publiek alvast een voorproefje zien van de tentoonstelling Common Ground, een groeiende expositie met bijdragen van een aantal toonaangevende kunstenaars, instituten, galeries en verzamelaars.

Common Ground is de eerste expositie voor Nieuw Dakota. "Het innovatieve centrum wil Amsterdam weer een belangrijke rol laten spelen binnen de internationale wereld van de hedendaagse kunst",  zegt Lex Brans, manager bij de gemeente Amsterdam, in het NRC Handelsblad. De opbouw van de expositie 'Common Ground' in Nieuw Dakota is vandaag halverwege. Op 28 mei wordt de opbouwperiode afgerond, tot dan groeit de expositie elke dag aan. Vijftien galeriehouders, instituten en verzamelaars en één kunstenaar dragen hier aan bij.

Commercie en cultuur

Nieuw Dakota is een centrum voor hedendaagse kunst, waar gerenommeerde en opkomende spelers uit de internationale kunstwereld bij elkaar komen. Zo ontstaat een creatief platform voor nationale en internationale hedendaagse kunst. De initiatiefnemers hopen op deze manier een plek te creëren waar culturele en commerciële functies samengaan: galeries, ateliers, gezamenlijke expositieruimten, kunstopslag, artists in residence, winkels en horeca. "Onze kernthema's zijn: samenwerking, talent niet laten verdwijnen en als het even kan private financiering", aldus Lex Brans, manager bij de gemeente Amsterdam, in het NRC Handelsblad.

Nieuw Dakota bezoeken? Kijk hier voor meer informatie. Of bezoek hun website. Lees meer nieuws over kunst op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 14 mei 2010 - 253

Activiteiten Foam Fotografiemuseum

Nu te bezoeken

Dialect - Felipe Romero Beltrán


Foam presenteert met trots de solotentoonstelling van Felipe Romero Beltrán. Dialect geeft het leven van een groep Marokkaanse migranten weer die in afwachting zijn van een verblijfsvergunning na...

Foam Talent 2024-2025


Foam presenteert met trots het werk van 20 visionaire kunstenaars in de groepstentoonstelling Talent 2024-2025. De tentoonstelling toont werk in een nieuwe en gedurfde richting binnen de wereld van...

GIGA - Jakob Ganslmeier en Ana Zibelnik


In een drietal videos werpt het kunstenaarsduo Jakob Ganslmeier en Ana Zibelnik een blik op de hedendaagse ontwikkelingen en gevaren van radicalisering in de online omgeving en via sociale media.

Binnen enkele weken te bezoeken

Rebels - Janette Beckman


De tentoonstelling Rebels is het eerste grootschalige retrospectief van iconisch punk- en hiphopfotograaf Janette Beckman. Gedurende de afgelopen 40 jaar heeft ze underground-bewegingen...