1

Wandelen langs Haags oorlogsverleden

Haags Historisch Museum biedt wandelingen via iPhone

Bezoek het Haags Historisch Museum Nieuws door

14 mei 2010 bijgewerkt: 30 juli 2015 Geschiedenis Den Haag, Zuid-Holland Met de iPhone in de hand wandelen bezoekers in Den Haag langs het oorlogsverleden van de stad. Het Haags Historisch Museum lanceerde deze week vier verschillende wandelingen, die gratis te downloaden zijn op de iPhone. De wandelingen zijn onderdeel van het project De Stad Geschonden.

Bezoekers kunnen een iPhone met de applicatie huren bij het museum (€ 7,50 p.p.) of deze zelf downloaden. De vier wandelingen leiden langs de Bloemenbuurt, Duindorp, de Joodse buurt en Clingendael. In de Bloemenbuurt werden tussen 5 oktober 1942 en 10 februari 1943 zo'n 132.000 burgers geëvacueerd voor de aanleg van een tankgracht. Wandelaars volgen Menno Huizinga die het vertrek en de bouw vastlegde.

Joodse buurt

Door de Joodse buurt heen beleven bezoekers hoe de Duitse bezetter de Joden in Den Haag registreerde, isoleerde en deporteerde. De route volgt dagboeken van Dr. Italie, leraar klassiek talen en zijn leerlinge Edith van Hessen.

De Stad Geschonden

Met het project De Stad Geschonden treedt het Haags Historisch Museum buiten de muren van het museumgebouw. Met verschillende activiteiten wil het museum laten zien dat de geschiedenis van de stad te vinden is in de straten, gebouwen, beelden en archieven. Ook de herinneringen en bezittingen van bewoners laten het verleden zien. Met de wandelingen wordt deze historie tastbaar. Bekijk de website van het project De Stad Geschonden.

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 14 mei 2010 - 567

Activiteiten Haags Historisch Museum

Nu te bezoeken

Haagse Harry, dûh tètaunstelling!!


‘Kèk mè nâh!!’ De weinig genuanceerde en luidruchtige inwoner van Den Haag heeft zijn eigen tentoonstelling in het Haags Historisch Museum.

Grote Poppenhuis Den Haag weer te zien in speciale expo


Het Grote Poppenhuis van Lita de Ranitz is weer terug in het Haags Historisch Museum. Kom langs en kijk binnen bij de Haagse high society van 100 jaar geleden!