Dierenpark Emmen: van oost naar west

Dierenpark Emmen |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Verhuizing kost 8,5 miljoen euro

18 mei 2010 Natuur Emmen, Drenthe Dierenpark Emmen, de grootste dierentuin van Noord-Nederland, krijgt 8,5 miljoen euro van de overheid. Met dit geld kan het park verhuizen van de oostkant naar de westkant van de Drentse stad.

Het dierenpark verhuist over enkele jaren naar West-Emmen. Daar wordt de dierentuin onderdeel van een Belevenispark van 35 hectare. Hier is ook ruimte voor een modern stadstheater.

"Het is goed dat we dit ambitieuze project nu een duwtje in de rug kunnen geven", vindt Tineke Huizinga, demissionair minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer (VROM). "De verplaatsing baant de weg voor een duurzame en dynamische economische ontwikkeling van het stadshart, en het opent veelbelovende perspectieven voor de toekomst van het Dierenpark."

Kunstolifanten

Op dit moment wordt Dierenpark Emmen geteisterd door kunstolifanten. De 75 grote en 75 kleine olifanten maken deel uit van een bijzondere openluchttentoonstelling, om aandacht te trekken voor de bedreigde Aziatische olifant.

De olifanten zijn vanaf deze maand drie maanden te zien in Drenthe. Daarna veilt veilinghuis Christie's de kunstwerken. De opbrengst van de veiling gaat naar de Elephant Family, de grootste organisatie ter bescherming van de Aziatische olifant ter wereld. De Aziatische olifant staat bijna op uitsterven. Leefden er in 1960 nog 40.000 olifanten in Thailand, tegenwoordig leven er nog maar 1.500 in het wild.

Wat is er te doen in Emmen? Een leuk dagje weg plan je op DagjeWeg.NL!

Kijk ook bij...

1 reactie

Laatst gewijzigd: 2015-07-30 13:10:03 · Gepubliceerd: 2010-05-17 21:17:25 - 736