Einde voor Bambi in Limburg

Nationaal Park De Meinweg |  
Nieuws door

Staatsbosbeheer schiet duizend damherten af

18 mei 2010 Toerisme Herkenbosch, Limburg Wandelaars in het Limburgse Meinweggebied opgelet! Grote kans dat er binnenkort geweerschoten te horen zijn. Staatsbosbeheer is van plan om duizend damherten af te schieten om plaats te maken voor edelherten.

En waarom? Volgens natuurexperts kunnen damherten en edelherten niet naast elkaar leven. Het edelhert hoort van oorsprong thuis in het Limburgse gebied. "Het damhert niet", zegt een woordvoerster van Staatsbosbeheer in De Telegraaf.

De Dierenbescherming is staat niet positief tegenover het plan. "Als edelherten al horen in het Meinweggebied, laat ze er dan uit zichzelf naartoe lopen", zegt woordvoerder Niels Dorland. "En als die damherten er niet bij horen, laat de natuur dat zelf regelen. Maar zeker niet met het geweer."

Staatsbosbeheer zegt dat het nog een plan is en niks definitiefs. "Wij snappen ook dat het gemiddelde publiek die damherten misschien net zo leuk vindt", zegt de woordvoerster. "Het is nog lang niet zeker dat het allemaal zo gaat gebeuren."

De Meinweg

Nationaal Park de Meinweg is een één van de mooiste nationale parken van ons land. Het park bevindt zich in het hart van Limburg, vlakbij de grens met Duitsland. Hier is het heerlijk genieten van uitgestrekte heidevelden, blinkende vennen en bossen vol wild.

Lees nog meer nieuws uit de natuur op DagjeWeg.NL.

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-05-18 14:34:47 - 208