1

Waar zijn de Amsterdamse toeristen?

Hoofdstad mist één miljoen toeristen

Nieuws door

archief oud artikel 20 mei 2010 Toerisme Amsterdam, Noord-Holland Amsterdam mist één miljoen toeristen. Hoe dit komt? Door de sluiting van de vele musea. Dit blijkt uit een onderzoek van TNO.

"De stad heeft de terugval van het aantal toeristen voor een groot deel aan zichzelf te wijten", zegt Walter Manshanden van TNO." De sluiting van grote musea scheelt de stad één miljoen toeristen per jaar."

In Amsterdam zijn verschillende musea al jaren gedeeltelijk of helemaal gesloten. Het gaat om musea als het Stedelijk Museum, het Scheepvaartmuseum en het Rijksmuseum. Hierdoor is de stad ook minder aantrekkelijk geworden voor buitenlandse bedrijven.

En als er minder toeristen en minder buitenlandse bedrijven komen, dan heeft dit invloed op de lokale economie. Door verlies aan toeristen en bedrijven staat de positie van de Randstad onder druk.

Amsterdamse uitjes

Voor de toeristen die dit jaar naar Amsterdam reizen, is er gelukkig genoeg te doen in de Amsterdamse hoofdstad.

Anne Frank Huis - Het dagboek van Anne Frank vertelt over het leven in hun geheime schuilplaats Het Achterhuis. Wie zich in het indrukwekkende leven van de onderduikers wil verdiepen, kan terecht in het Amsterdamse grachtenpand.

Madame Tussauds - Draai een plaatje met DJ Tiësto, test je voetenwerk samen met Ronaldinho, stap aan boord bij Jack Sparrow, kruip in bed bij Robbie Williams, treed op voor K3 of meet jouw wetenschappelijke kennis met die van Einstein! Nergens kruip je zo dicht op de huid van jouw helden als bij Madame Tussauds. Een magisch wereld in Amsterdam. Nu interactief en sensationeel anders!

Heineken Experience - Liefhebbers van het wereldberoemde goudgele gerstenat kunnen terecht in de voormalige Heineken-brouwerij in Amsterdam. In het 140 jaar oude Rijksmonument laat museale attractie Heineken Experience de geschiedenis zien van het meest internationale biermerk ter wereld.

Plan je dagje weg in Amsterdam op DagjeWeg.NL. Of boek een hotel!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 20 mei 2010 - 231

Dit past bij 'Waar zijn de Amsterdamse toeristen?'

1 reactie