Heineken ExperienceHeineken Experience

Liefhebbers van het wereldberoemde goudgele gerstenat kunnen terecht in de voormalige Heineken-brouwerij in Amsterdam. Deze is omgetoverd tot de Heineken Experience; geen museum, maar een interactieve tour door de wereld van Heineken.

Enorme silo's, die dienden als opslagplaats van het mout, zijn hier nog te bewonderen. Net als de koperen brouwketels! Daarnaast staan ook vele prijzen en onderscheidingen gewonnen door de Heinekens uitgestald voor de bezoeker. Maar er is meer te doen dan kijken, de Experience gaat een stapje verder. De bezoekers laten zich helemaal onderdompelen in Heineken. Speel interactieve games, laat je brouwen en bottelen als een echte Heineken of geniet met andere Heineken-liefhebbers van een vers getapt biertje.

Bezoek de Experience met een audiotour, beschikbaar in 7 verschillende talen. Dit is een multimediatour die te downloaden is op je smartphone door middel van de Heineken Experience app. Deze tour neemt je mee door de Experience, vertelt je alles wat je nog niet wist en test ook nog eens je kennis door middel van een quiz! Geen smartphone? Geen probleem! Er is een tablet te huur aan de kassa. Proost!

Bier proeven in de Heineken Experience

Historie

Bezoekers komen alles te weten over de rijke historie van het bedrijf. Lees waar de lachende 'e' in de naam 'Heineken' vandaan komt, en bekijk de oude reclames uit de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw. In de stallen staan de beroemde paarden en bierwagens, die nu ook nog dagelijks door de hoofdstad rijden.

Gebrouwen en gebotteld

Alle ins en outs te weten komen over de kunst van het brouwen? Loop door de brouwzaal, met koperen ketels van meer dan een eeuw oud, en snuif de geur van het brouwproces op in de mini-brouwerij. Wie durft het aan om gebrouwen en gebotteld te worden tijdens de Brew U ride? De geslaagde ontdekkingstocht eindigt natuurlijk met een goed glas Heineken bier.De Heineken Experience is een zelfsturende rondleiding; u bepaalt uw eigen tempo. Een bezoek duurt ongeveer 90 minuten. Inbegrepen bij de toegangsprijs zijn twee biertjes om zelf te proeven.

Heineken Experience in Amsterdam leent zich ook goed voor een bedrijfsuitje en vrijgezellenfeest. Deze activiteit is geschikt voor volwassenen.

 Bezoek www.heineken.com

Een vers getapt biertje. Foto: Heineken Experience
Een vers getapt biertje. Foto: Heineken Experience
Interactieve games. Foto: Heineken Experience
Interactieve games. Foto: Heineken Experience
De Heineken Brouwerij. Foto: Heineken Experience
De Heineken Brouwerij. Foto: Heineken Experience
Heineken musthaves. Foto: Heineken Experience
Heineken musthaves. Foto: Heineken Experience