Blijft het Jenevermuseum bestaan?

Jenevermuseum Schiedam |  deel via WhatsApp | Nieuws door

Wethouder belooft alles te doen

1 juni 2010 Cultuur Schiedam, Zuid-Holland Het Schiedamse Jenevermuseum krijgt vanaf dit jaar 70.000 euro minder subsidies. Toch blijft het museum mogelijk bestaan.

Wethouder Will Vissers van de gemeente Schiedam gaat er alles aan doen om de deuren van het Jenevermuseum open te houden. Vissers vindt het museum "belangrijk voor de stad" en wil samen met de directie een manier bedenken om het museum "te behouden, in welke vorm dan ook."

Over het Jenevermuseum

Het Jenevermuseum opende in 2006 en beschikt over een collectie van duizenden miniatuurflesjes. Ook zijn er historische filmopnames te zien. In het proeflokaal naast het museum bevindt zich een groot assortiment aan Nederlandse jenevers, bitters en likeuren. Aan het einde van het museumbezoek is het mogelijk om drie producten te proeven, waaronder een moutwijnjenever.

Ieder jaar stelt het museum tijdelijke tentoonstellingen samen met een bijzonder thema. Het is ook mogelijk om in dit museum een receptie te houden.

Jenevermuseum in België

Ook in het Belgische Hasselt is een Jenevermuseum. In het museum zit een echte 19de eeuwse stokerij. Maak kennis met allerlei voorwerpen over jenever. Flessen, borrelglaasjes, affiches, noem het maar op en het is te vinden in Hasselt. Na het bezoek mogen de volwassenen nog even proeven in het proeflokaal. De kinderen uiteraard niet.

Op zoek naar een leuk uitje in Schiedam? DagjeWeg.NL geeft het antwoord!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-05-31 17:30:12 - 113