IJsbaan de Uithof vraagt faillissement aan

Financiële tegenslagen deden het ijsparadijs de das om

IJsbaan de Uithof   Nieuws door

archief oud artikel 1 juni 2010 Toerisme Den Haag, Zuid-Holland Het zat IJsbaan de Uithof allemaal niet mee. In het afgelopen jaar stortte het dak in en ontstonden ernstige lekkages in de koelleidingen. Dit deed de ijsbaan de das om en gisteren maakten de exploitanten van de ijsbaan de aanvraag van faillissement bekend.

Door sneeuwval scheurde eind december het dak boven de ijsbaan. Hierdoor liep de Uithof in de drukste periode veel bezoekers mis. In maart bleek het leidingnetwerk aan vernieuwing toe en kon ook het ijskarten niet doorgaan. Doordat de verzekeraar beide schades niet vergoedde, was dit de genadeklap voor de schaatsbaan.

Hoop op doorstart

Afgelopen dagen rees al het vermoeden dat de Uithof op het randje van faillissement balanceerde. Bierbrouwer Heineken haalde de afgelopen dagen allerlei materialen weg uit het pand. Zo namen ze de karts en een scorebord mee. Ook ijshockeyclub HYS The Hague verhuisde zijn eigendommen.

De exploitanten, die de ijsbaan vier jaar geleden overnamen na een faillissement, hopen op een goede doorstart. De Uithof is de enige ijsbaan in Zuid-Holland en heeft daarom volgens hen absolute kans van slagen. Voor de 230 personeelsleden is inmiddels ontslag aangevraagd.

De klimmuur en de sportschool in de Uithof blijven gewoon open. Dit zijn zelfstandige bedrijven, die los staan van de ijsbaan. De sneeuwbaan, de kartbaan en de horeca zijn al sinds vrijdag gesloten.

Vind alle overdekte schaatsbanen in Nederland. Voor ijsplezier midden in de zomer!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-06-01 09:05:26 - 2506