Ondergrondse ruimtes Colosseum open voor publiek

 deel via WhatsApp | Nieuws door

Bezoek de verborgen kant van het amfitheater

2 juni 2010 Geschiedenis Altijd al eens de ondergrondse ruimtes van het Colosseum willen bezoeken? Dat kan vanaf juli! Italiaanse autoriteiten melden dat nog nooit eerder voor het publiek opengestelde ruimtes vanaf juli openen. Zoals gerestaureerde gebieden rond de Palatijnse heuvel en het Forum Romanum.

Bezoekers mogen bijzondere plekken bekijken, waar de gladiatoren zich voorbereidden op een gevecht van leven en dood. Ook de gigantische kleedkamers, cellen en kooien voor wilde dieren zijn te zien voor het publiek.

Wie de verborgen kant van het Colosseum wil bekijken, moet zich vooraf aanmelden. Vooral de eerste maanden vinden de rondleidingen plaats in groepjes van tien personen. Mensen die moeilijk ter been zijn, kunnen met een lift afdalen tot niveau -2.

Op de eerste verdieping van het Colosseum wordt er overigens nog tot oktober een tentoonstelling gehouden over de leefwereld van de gladiatoren in het historische bouwsel. En van juni tot september zijn er ook nachtelijke bezoeken toegestaan.

Over het Colosseum

Het Colosseum is een Flavisch Amfitheater en werd in de eerste eeuw na Christus gebouwd in de Italiaanse hoofdstad Rome. Vanaf de opening tot het jaar 523 werden er veel gevechten gehouden. Soms werden christenen veroordeeld tot de wilde dieren, en zo nu en dan vochten gladiatoren tegen elkaar. In totaal stierven er 300.000 tot 500.000 mensen in het Colosseum.

Zin om naar Italië te gaan? Huur een vakantiehuisje in de buurt van Rome!

Laatst gewijzigd: 2011-05-09 10:46:50 · Gepubliceerd: 2010-06-02 08:17:30 - 165

Kijk ook bij...